Видове смесители

By | July 27, 2015

смесители-за-баня Смесителят е средство, с помощта на което регулираме  температурата на стичащата се вода като едновременно смесваме  топла и студена струя. Този вид аксесоар е за мивка или душ и се  разделя на две основни категории.

Смесителите се делят на едноръкохваткови и двуръкохваткови. Те  имат различни форми и в зависимост от външния им вид, могат да бъдат традиционни и нетрадиционни. За кухненски помещения се препоръчват нетрадиционните, чиято форма е авангардна, но въпреки това тези смесители са изключително функционални. А за една кухня на първо място е функционалността и практичността.

Едноръкохватковите смесители са едни от най-предпочитаните, тъй като при тях притока на студена и топла вода може да се контролира само на едно място.Самият аксесоар е снабден с ръкохватка, която оказва контрол върху главата на смесителя, а от там се контролира и температурата на водата. С този вид смесители желаната температура на водната струя се постига изключително лесно и бързо.

Двуръкохватковият смесител е втория основен вид. Характерното за него е, че има две ръкохватки като с едната се контролира притока на студената струя, а с помощта на втората се контролира притока на топлата струя. В сравнение с едноръкохватковите смесители, желаната температура на водата с двуръкохватковите се постига малко по-трудно. Причината за това е, че при двуръкохватковите се работи много по- трудно с двете ръкохватки едновременно.

За банята повечето хора предпочитат традиционният модел смесители. Тяхната форма е доста опростена и с тях лесно се работи. В сравнение с авангардните смесители, цената на тези видове е много по- ниска. Нетрадиционните аксесоари се характеризират с необичайни форми и детайли.

Трудно е да се каже кой вид смесители за баня или кухня са най- добри. Всеки избира този аксесоар, с който му е по- удобно да борави и с който е свикнал. Едноръкохваткови, двуръкохваткови, традиционни или авангардни смесители- изборът е въпрос на личен избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *