Водно легло – комфорт на ниска цена

By | June 29, 2019

Напълването на водно легло може да бъде трудна задача. Теглото на рамката за водни легла обикновено е много тежка дори преди да се добави матракът с вода. Съветите и триковете по-долу ще ви ръководят в процеса и  ще ви дадат някои указания за неща, които трябва да знаете за напълването на едно водно легло.

  1. Сила на пода. Първото нещо, което е добре да вземете предвид, е дали подът е достатъчно силен, за да издържи леглото. Подовите плочи просто не са достатъчно здрави, за да държат стотици килограми вода. По-добре е да направите първоначално проучване, преди да напълните леглото, особено ако сте планирали да го използвате на горен етаж.
  2. Поставяне. Поставянето на водното легло е от решаващо значение. Водните легла се състоят от два компонента: рамка и матрак. Обикновено водните легла са повдигнати, имат прикрепени главини и често могат да бъдат намерени при съхранение на чекмеджета в основата. Може би, новият собственик ще трябва да събере всички тези тежки части, особено ако се откаже от професионалната инсталация. След като рамката бъде сглобена, решете къде да поставите леглото. Имайте предвид, че след като леглото е поставено, има малък шанс някога да се премести от това място, освен ако не е напълно източено. Уверете се, че вратите на шкафовете в спалнята могат да се отварят свободно. Поставянето на водното легло е най-важната част от монтажа и инсталирането му.
  3. Матракът. Матраците на водните легла не са като традиционните матраци. Те са изработени от тежък винил, който може да издържи на стотици литри вода. Когато се напълнят, те не могат да се повдигнат. Поставете матрака в рамката на леглото, като се уверите, че отворът за пълнене е в долната част на леглото. Това е важно, защото ако дупката започне да тече в средата на нощта, за предпочитане е да имате мокри крака отколкото напоени с вода глава и гръб. Оглдайте добре матрака дали наистина е плосък и дали от него не стърчат винтове или пирони.
  4. Напълване. За да се напълни матрака с вода, трябва да се постави маркуч във воден смесител някъде в къщата, който да се свърже с отвора за пълнене на матрака. Уверете се, че имате достатъчно дълъг маркуч за изпълнение на задачата. Много мивки за баня не са оборудвани с необходимия хардуер за свързване с маркучи, така че имайте готовност да използвате алтернативен източник на вода. При напълване на матрака е важно да го наблюдавате, докато започне да се напълва. Тъй като това е единственото време, когато матракът ще бъде подвижен, бъдете сигурни, че той не е твърде близо до страните или краищата на основата. Ще отнеме няколко часа, докато се напълни леглото. Добре е често да проверявате дали маркучът все още е свързан.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *