Възможни евтини и скъпи начини да се сдобиете с бързи пари

By | June 29, 2019

Бързи пари като израз бързо се превърна в синоним на бързото мини кредитиране. Самото споменаване вече напомня за реклама на компания, която предлага бързи онлайн заеми. Човек обаче може да получи бързи пари и по други начини. Ето няколко такива, като всеки от тях има предимства и недостатъци, които също ще бъдат споменати.

 

Бърз кредит до заплататова е вид бърз заем, който също се отпуска от небанкови фирми, но е конкретно насочен. Предимството му е, че е за хора които вземат сигурна заплата и могат да се възползват от това да вземат пари, които са им необходими за бързо плащане. Недостатък е, че може да има известно оскъпяване спрямо друг вид кредитиране.

 

Заем от близък, роднина или приятел – определено неинституционален заем, но с много неизвестни. Предимството е, че няма да връщате лихва, освен ако не се разберете друго, но този вид вземания на пари, са описани в народното творчество с не много приятни поговорки. Така че съветът е да вземете само от хора, с които си имате взаимно доверие или имате предварителна уговорка за такива моменти.

 

Заложна къща – това е един поостарял начин, но все пак е възможен вариант. Предимствата са, че може да имате нещо, което да заложите и след това да си го върнете. Въпросът е да намерите сигурна такава къща, която се ползва с добро реноме. В кредитите срещу залог спадат например и заем срещу залог на кола, но това не се прави към заложна къща, но по-скоро към небанкови фирми, които предлагат такъв продукт.

 

Лизингкогато парите ви трябват, за да купите нещо за домакинството. Можете вместо да вземете заем, да започнете да изплащате продукта на лизинг. Така ще знаете, че перо от бюджета ви отива по предназначение и не сте задлъжняли. Разбира се трябва да разгледате лизинг офертата, дали ще ви е изгодна като крайна цена.

 

Бърз потребителски кредит за по-голяма сума – има небанкови компании за бързи заеми предлагат и по-големи суми пари, които са съизмерими с банковите кредити, така че ако ви трябва по-голяма сума, може тегленето да стане по-бързо. Недостатъкът е, че заемът може да струва малко по-скъпо отколкото от банковия, но в крайна сметка, колкото и спешно да ви трябват пари, трябва да намерите време или за консултация, или за малко проучване.

 

Други варианти – Интернет е голям и решения дебнат отвсякъде. Все пак можете да сърфирате в нета, за да разгледате и алтернативни платформи за финансиране, които имат малко по-различен начин на работа от дотук изброените институции. Всичко зависи от това, колко време имате да направите проучване и да се допитате до хора, които са запознати с такива възможни алтернативи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *