Избор на геймърски компютър до 2400лв.

Покупката на геймърски компютър с бюджет до 2400лв ще Ви донесе незабравими моменти прекарани в игри, защото Вие ще може да играете най-новите и популярни игри без да се притеснявате от лаг.

В тази статия ще споделим с вас една примерна конфигурация на геймърски компютър, който безспорно ще отговори на вашите нужди и ще влезе в рамките на вашия бюджет.

Процесорът на този геймърски компютър е Intel Core i5-6600K, който използва технологията Skylake. Този процесор е четириядрен с честота 3.5GHz с турбо буст до 3.90GHz. Четириятдреният процесор е достатъчно мощен, за да задоволи всеки един запален геймър.

Ако искате да овърклокнете процесора, Вие ще се нуждаете от добро охлаждане, което ще предотврати прегряване на процесора. Когато играете игри, процесора се натоварва допълнително и започва да отделя повече топлина. В конфигурацията ние използваме охлаждане Cooler Master Hyper 212 Evo.

Дънната платка е Gigabyte Z170X Gaming 3, която е с отлично съотношение на цена/качество. Платката поддържа 3-лентов CrossFire и 2-посочен SLI. Дънните платки на Gigabyte са с невероятно качество.

Видео картата на един геймърски компютър винаги трябва да бъде доста производителна. По този начин Вие ще може да играете най-новите игри. В нашата конфигурация ние предлагаме Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming. Тази графична карта е наистина много производителна и е в топ 10. С видео карта GeForce GTX 1080 G1 Gaming Вие може да играете игри с резолюция 1080p и някои игри с резолюция 1440p. Този модел графична карта може да поддържа виртуална реалност (VR). Това винаги е плюс за геймърите, които искат да буквално да влязат в играта.

Една геймърска машина трябва да има 16GB РАМ, за да поддържа бъдещите игри без да се притеснявате от какъвто и да е лаг. Бонус на повечето РАМ памет е, че намалява натоварването на процесора. За това ние предлагаме вашата бъдеща машина да бъде с 16GB рам.

Захранването е от серията EVGA SuperNOVA 750 G2. SuperNOVA е модулно захранване, за да може да включите допълнителни кабели, от които имате нужда. Допълнителен плюс на модулните захранвания е, че Вашето бюро стои подредено без да има ненужни кабели по него. Модулните захранвания придават по-добър вид на Вашия компютър.

Големината на хард диска е важна. В геймърския компютър има един SSD и един HDD. SSD дискът е с големина 120GB, който е подходящ за операционната система. HDD дискът е 1TB. Така имате достатъчно пространство за любимите Ви игри, изображения, приложения и видео клипове.

Кутията на геймърския компютър е Phanteks Enthoo Pro, която има изящен дизайн. Тя идва със следните екстри: прахови филтри, място за два вентилатора и други. Праховите филтри са един страхотен плюс на кутията, защото предпазва геймърката Ви машина от запрашаване.

Това е само примерна кофигурация, която както само виждате ще ви достави истинско удоволсвие от геймплея. Ако искате да бъдете собственик на подобна машина, разгледайте каталога с геймърски компютри на Plasico IT Superstore,  където ще откриете изключителни предложения, който ще задоволят изискванията дори и на най-запалените геймъри, а цени те започват от 1200 до 2400 лв.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *