Декоративни стенни панели

By | June 29, 2018

Ако се чудите как да добавите усещане за дърво към декора на вашата баня, помислете за ламперия. Този пост ще ви представи начините, по които този стил на облицовка, може да бъде инсталиран във вашата баня.

Височината може да варира според предпочитанията ви. В повечето случаи това включва покриване от една трета до половината от стената, като се започне от подовата настилка. Макар този метод в миналото да е бил ограничен до кухни, дневни и особено до стената на стълбището, вече се използва често в модерните бани. Той придава чувство на лукс и елегантност във всяка стая.

Повдигнат панел

Най-популярният стил е повдигнатият панел, който можете да видите и в много традиционни интериорни решения. Основно се състои от повдигнат правоъгълен панел и непрекъснати релси, които вървят отгоре и отдолу. Въпреки че обикновено покрива една трета от стената, той може в някои случаи да се разшири до тавана с около три реда такива панели.

Плосък панел

Това е прост и добре изглеждащ стил, който е много популярно използван около стълбището. Въпреки това, той също може да съзададе оригинален вид на вашата баня. За разлика от повдигнатия панел, нивото на тези панелни рамки, е по-дълбоко от плоската и долната релса.

Припокриващ панел

Припокриващият панел изглежда доста стилен. Тези облицовки са почти като повдигнатите панели, но идват в по-малки рамки и имат изпъкнало подобно формоване. Има много възможности по отношение на проектирането на този модел.

Можете да комбинирате един или повече модели панели, ако искате да придадете по-интересен вид на вашата баня. В този случай следва да имате един модел като основен дизайн и друг като по-малък ред, минаващ над основата. Височината му може да бъде една трета от основния дизайн. Можете, също така, да разширите долната и горната релса на няколко сантиметра и да добавите малки дизайни в нея. Друга идея е да имате модели във всяка панелна рамка. Докато белият цвят остава най-популярният, можете да експериментирате със зелено, кафяво, бежово, лилаво до смело черно. Можете още да изберете двуцветна гама, като просто добавите бели полета и релси за тъмни панели. Уверете се, че основният цвят на панелите съвпада с този на стената.

Източник: https://granitogress.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *