Детско спално бельо с картинки

By | February 27, 2019

Това което е като постоянен тренд в търсенето и предлагането на спално бельо за деца, е свързано с образите върху самите завивки. За децата е много по-вълнуващо да имат в своите легла спално бельо, което е украсено с любимите им образи от анимации, приказки, компютърни игри, филми за деца и т.н. В този текст ще се запознаем с промените в самите образи през годините.

Неизбежно е, самите картинки, които производителите вплитат в детското спално бельо да следват актуалното и популярното в масовата култура. Така ако преди 10 години популярните образи са били едни, то днес са съвсем други. Самите образи се създават в масовата култура, чрез масмедиите и така стигат до децата. Така всяко ново поколение деца има своите любими герои, израства с тях и в момента, в който самото дете пожелае да има спално бельо с любимите си картинки, на родителите не им остава нищо друго освен да го закупят.

Думата  „картинки” може да звучи съвсем по-детски, именно защото тя е насочена е към най-малките. Те са тези, които наричат картинки, образите върху техните чаршафи, възглавници и завивки. В този смисъл идва въпроса за образите според възрастта на детето.

На пръв поглед това е тема, която не трябва да се разглежда повърхностно. Ако децата на 3-4 годинки имат един интерес, то тази на 7-8 години вече започват да искат по-смели образи. На вниманието на родителите остава какво да изберат на базата на развитието на децата и техните интереси. Интересно е да се отбележи, че спалното бельо за по-малките има повече образи, които са запазили своята стойност през годините, докато при порасналите първокласници вече има повече влияние от актуалното и популярното като теми от компютърни игри, анимационни филми от телевизионните канали и кината. 

Базирайте избора на интересите на децата и техните желания и просто внимавайте с агресивните и натрапчиви образи, които може да не са подходящи за определената възраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *