Дрешки за новородено–как да се подготвим за посрещането на бебето?

бебешка дрехаОчаквате бебе и предстои най-важния ден в живота ви? Поздравления! Пред вас е цял един живот, изпълнен с прекрасни моменти, които да изживеете с вашето дете. Но първото предизвикателство, пред което всички родители се изправят, е какви дрешки за новородено да изберат.

Възможностите са разнообразни–от ританки, костюмчета и пелени, до готови комплекти, специално за изписването, които можете да си поръчате даже от интернет. При все това, ако се чудите, можем да ви предложим няколко идеи, какво да вземете за вашето новородено.

Ританки и пелена

Задължително от памук и двете, за предпочитане органичен. Много фирми предлагат бебешки облекла, затова внимателно избирайте. Най-добре е да се доверите на изпитана марка или магазин, за които сте сигурни, че предлагат наистина качествени бебешки облекла. Уверете се , че дрехите са безшевни, или най-малкото с външни ръбове, моделът е предвиден за новородено и ританките могат да се свалят и обличат лесно. Същото важи и за блузката към тях. И не забравяйте–никакви апликации, цветни картинки, гумени животни, ресни, мъниста, връзки и други подобни. Залагате на тик-так копченца по целите ританки, за по-лесно обличане и се въздържате от всичко, което вашия дребосък може да откъсне или налапа. Дори и новородените понякога правят бели.

По въпроса за пелената, тя не трябва да е твърде голяма, но достатъчна, за да можете да увиете бебето в нея. Освен това, тя трябва да е достатъчно плътна, за да го пази от студа навън, или жегата.

Боди, шапка, чорапки

Детското боди е задължителна част от облеклото и то трябва да бъде също безшевно и с тик-так копчета. Задължително е да е от памук, а ако се чудите какво да бъде на цвят, заложете на бялото и няма да сбъркате.

Чорапките обикновено са с връзчици, за да може по-лесно да се обуват и събуват. Внимателно преценете дали по тях няма допълнителни топчици и други неща, които бебето може да погълне.

Шапката е не задължителен, но поне препоръчителен аксесоар за бебето. Добре е и тя да бъде безшевна, или най-малко ръбовете да са от външната страна. Гледайте и шапката да е от памук, като тук се позволяват съвсем дискретни бродерии, при положение, че от вътрешната страна не се виждат и не дразнят детската кожа. Към целия този комплект дрешки за новородено, можете да добавите и лигавник. Той със сигурност е добро решение не само като допълнителен аксесоар, но и като подарък. И несъмнено ще допадне на всяка млада майка. А и тук можете да си позволите относителна свобода с апликациите.

Не забравяйте: При избора на бебешки дрешки за новородено не трябва да има никакви колани, ластици, въжета, ресни и други подобни. Не на последно място е и материята–каквото и да изберете, купувайте дрехите от чист памук. Най-добре е да попитате продавачката, дали става въпрос за органичен или синтетичен памук, за да сте сигурни, че дрешките няма да подразнят детската кожа. А независимо, дали купувате за вашето бебе комплекта, или сте ги получили като подарък, задължително ги изперете, преди да облечете бебето с тях. Най-добре с бебешки прах за пране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *