Душ кабини или душ паравани? Какво да избера

Душ кабини

Душ кабини

Душ параваните представляват физическа преграда между душа и останалата част от вашето мокро помещение. Както и при всичко друго, има много видове душ паравани, които можете да внедрите във вашата баня. Всичко зависи от вашите индивидуални изисквания, както и от финансовите възможности, с които разполагате.

Важен е и размерът на вашата баня. Ако тя е твърде мъничка, може и да няма място за душ параван, но обикновено това не е така. Колкото и да е малка банята, в над 90% от случаите може да се сложат душ паравани по размери, които вие желаете.

Естествено, не може да се сложи душ параван, който например има по-голяма височина от тази, която има вашата баня, просто това няма как да стане. Трябва да се съобразите и с други характеристики на вашето помещение като например точното разположение на останалите мебели за баня. Това са детайли, върху които трябва да помислите още преди да купите съответната душ паравана, за да сте сигурно, че тя ще може да се монтира във вашето помещение.

Предимства на душ параваните пред душ кабините

Както душ параваните, така и душ кабините могат да бъдат изработени по индивидуалните размери на вашата баня, имайки предвид свободното душото пространство. Това има огромни предимства пред закупуването на готов душ параван или готова душ кабина. Ако цената на готова душ кабина или готов душ параван е еднаква с цената на такива изделия по индивидуална , вземете индивидуален проект, няма да съжалявате.

При разработката на индивидуален проект всичко се определя съвсем точно, включително и отварянето на вратите, допълнителните прагове и много други неща. Ако банята има някакви наклони, това също има голямо значение, защото може да отклонят водата и при пускане на душа тя да се насочва към коридора или друго помещение и да ви създаде сериозни технически проблеми с оборудването, което имате в дома си.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *