Защо искам оставката на БСП

By | December 21, 2013

защо искам оставката на бспБългарската социалистическа партия е една от най-любените и мразените в България. Аз като млада избирателка не гласувам за тях поради ред причини, които реших да ви споделя в тази публикация. Не ме разбирайте погрешно, не правя политическа агитация, а изказвам лично мнение, с което не искам, да ви ангажирам по никакъв начин.

Макар крехката си възраст още помня протестите срещу правителството на Жан Виденов през 1997 година. Тогава партията столетница пак носеше същото име и твърдеше, че е различна от комунистите (БКП), вкарвали хората по лагери, само защото не споделят политическите им възгледи. Разбира се, историята помни атентати срещу църкви, сваляне на власт с оръжие, репресии и какво ли още не.

Днес БСП управлява с подмолни методи и две партии на нейна страна. Никой не може да ме убеди, че “националистите“ от Атака и антиконституционната ДПС не са сателити на така наречената „Коалиция за България“. Не харесвам и Бойко Борисов, още познат на обществеността, като Боко. Този човек посегна на бизнеса в страната, напомни за ченгеджийството в най-гадния му вариант и заради това съм против него.

Може би съм романтичка, тъй като в мен има доза носталгия по времената ни “сините“, барикадите, озарените лица на хората, които искаха оставка и промяна на системата. Днес нещата са същите, но за съжаление няма партия или човек, който да поведе народа.

За мен БСП не е алтернатива поради причината, че лицата на партийците са същите, каквито бяха навремето. Стискат властта със зъби и нокти и измислят какви ли не мръсни истории по адрес на интелигенцията, студентите, учениците и въобще лицата дръзнали, да се възпротивят на абсурдната политика провеждана от С. Станишев, Орешарски, Местан и компания.

Станах неволна свидетелка на контра-митинга, който се проведе на Орлов мост. Картина, която не мога да ви опиша с прости думи. Насила докарани, чичовци, лели и бабички пристигнали, за да погребат и капчицата надежда за промяна. Имам чувството, че заслужаваме съдбата си, понеже се продаваме за жълти стотинки на всякакви червендалести елементи. Не искам, да се връщам назад, не искам и БКП (БСП) да ме управлява.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *