За корекция на чревната микрофлора – синбиотик

Синбиотик е бактериален препарат с комплексно действие, в състава на който влизат пробиотик и пребиотик. Тази комбинация оказва взаимоусилващ ефект на организма на човека.

Повече от 90 % от възрастното население на света изпитва нарушена микрофлора на червата. Този проблем възниква в следствие на продължителната употреба на лекарства, хормонални медикаменти, антибиотици, неправилно хранене, стрес, прекарана лъче-  и химиотерапия. Независимо от причините, нарушената микрофлора на червата значително влошава качеството на човешкия живот. Характерни симптоми са: чести инфекциозни болести, нездравословен вид на лицето, подут корем, диария, запек, храносмилателни разстройства, суха кожа.

В  чревната лигавица са концентрирани 60% от имунните клетки. Ако броят им се наруши, защитните функции на тялото отслабват, което създава благоприятни условия за развитие на настинки, инфекциозни заболявания. За да възстановите баланса на микрофлората на храносмилателния тракт, обогатете диетата с храни, богати на млечни и бифидобактерии. В допълнение се препоръчва употребата на лекарства, съдържащи полезни микроорганизми.

Синбиотик е новаторска група био препарат, състояща се от пробиотик и пребиотик. Първият, от своя страна, са бактерии, които имат положителен ефект върху човешкото здраве. Те засилват бариерните функции на чревната лигавица, възстановяват нейната цялост, подобряват имунната система, метаболизма, произвеждат витамини от група В.

Вторият създава необходимите условия за стимулиране растежа и развитието на полезните микроорганизми. Това е средство от ново поколение за корекция на чревната микрофлора. Има случаи, при които патогенните бактерии се размножават много интензивно. В резултат на това пробиотиците, които влизат в организма, нямат време да се справят с микроорганизмите, причиняващи болести.

В този случай, ефектът от приема на био препарата е нулев. За това е за предпочитане приема на синбиотик, чрез който се създават и условия за развитие на полезните бактерии. Това е напълно безопасен препарат, който не може да доведе до предозиране, поради което е показан за употреба при възрастни и деца. Едновременният прием на пробиотици и пребиотици ще позволи да се възстанови чревната микрофлора и възможно най-скоро да се елиминира дисбактериозата.

Защо да пиете синбиотик?
Веднъж попаднали в червата, пробиотиците и пребиотиците променят рН на средата до кисела и потискат растежа на патогенните микроорганизми. В допълнение, те нормализират микробния баланс, възстановяват състава на микрофлората, повишават активността и дълголетието на полезните бактерии. Поради това те се използват за лечение на чревни инфекции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *