За сигурност – охранителни ролетки


Охранителните ролетки се предпочитат за осигуряване спокойствието на семейството, за защита на имуществото, а така също и за обекти, свързани с търговия и производство. В зависимост от това с каква цел са нужни се избира и вида им.

При избора им е нужно да се обърне внимание на редица показатели. Преди всичко обърнете внимание от какъв материал са направени. За по-голяма защита са необходими такива от стомана или по-устойчив алуминий. Важна е и системата на заключване при затваряне. При ползване за прозорец трябва да се фиксират долу или в страни и с отваряне на прозореца да се действа. Така сигурността е най-голяма.

Имате възможност да изберете охранителни ролетки с автоматично отваряне и затваряне. В този случай трябва да сте сигурни, че валът има функция за спиране. Нужно е за по-голяма сигурност и допълнително укрепване на панелите. Професионалистите винаги здраво фиксират защитните панели към прозореца или вратите. При правилен избор вие ще си осигурите така да се каже непрестъна стена.

Управлението на защитните ролетки може да стане по два начина – ръчно или автоматично. Какъв начин ще си изберете зависи от вашия конкретен случай. Всичко звиси от от размера, теглото на конструкцията и предназначението на сградата, където ще се ползват. Ръчното управление може да бъде с използване на кабелно устройство, редуктори или пружинно-инерционен механизъм. Автоматичното управление се осъществява с помощта на електрическо задвижване. За да се приведе конструкцията в действие е нужно да се използва карта, клавиш на пулта за управление или с помощта на датчик. Автоматизираният начин на задействане се използва обикновено в банки и златарски магазини.

Ако имате предвид посочените по-горе принципни положения, вие по нищо няма да се отличавате от специалистите. Така след избор на искания от вас модел охранителни ролетки, вие ще можете и самостоятелно да ги монтирате, да икономисате значителна сума. За всичко това си струва добре да прочетете съветите на специалистите в различните сайтове. Вместо да се ангажират с допълнителни знания и тепърва да се запознават с монтаж на охранителни ролетки, много клиенти предпочитат да ползват професионалистите на фирмата, от която ги купуват. Така те са сигурни в перфектния монтаж и безпроблемната работа на защитните конструкции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *