Златен цвят в банята – аксесоари за безкраен лукс в интериора

By | June 29, 2018

Златистата цветова текстура, позлатените повърхности, златният цвят на един от най-ценните метали на планетата задава в банята безкраен лукс, класа и неподражаем стил. С една уловка – всичко трябва да бъде много добре съчетано.

Златният цвят в банята се среща най-често като финитура на аксесоари за баня, като финитура за смесители за баня и дори като панели на санитарен фаянс, вани, тръбно окачване. Приложението му не е ограничено, но за хората, които търсят този естетически завършек в интериора, все пак има предписания и комбинации, които трябва да спазват. Ето едни от най-разпространените златни повърхности в банята.

Златисти аксесоари за баня около умивалника

Златният цвят върви добре и с бяла порцеланова мивка, но ако не се мисли на парче, а всички аксесоари около нея са избрани в такава финитура. Сапунерка в златен цвят, чаша за четки за зъби и диспенсър за течен сапун, чаша окачена на стена с конзолна планка в златен цвят и т.н. За почитателите на луксозни дозатори за течен сапун, може да се избере модел с прекрасно овално тяло от различна материя и с механизъм за пускане на сапуна в златен цвят.

Златисти рамки и дръжки в интериора

В банята можете да имате огледало в рамка от златист цвят, дръжки на стената, хавлийници и пешкирници. Тяхното присъствие обаче е добре да се съчетава с цветове в банята. Златният цвят допълва много добре неутрален цвят на стените, съчетава се много успешно с червени повърхности, а контрастира по брилянтен начин на сини стени или  черни мебели за баня.

По-големи златисти повърхности

В банята можете да инсталирате кошче за отпадъци в златен цвят, като отново трябва да внимавате за съчетанието. Можете да го комбиниране със смесители за баня в класически златист цвят, или в цвят старо злато. По-големи повърхности, може да са също етажерки и лавици в позлатени рамки, контейнер с четка за тоалетна чиния, артистична декоративна поставка, художествена композиция за стена и т.н.

Източник: https://faians.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *