Добър избор ли е професионалният домоуправител

By | September 13, 2018


В тази статия ще разгледаме два варианта за избор на домоуправител. При първия вие и вашите съседи се събират на общо събрание, за да назначат това важно лице за входа, а втория е свързан с наем на професионален домоуправител, който да поеме грижата за етажната собственост. И така нека не губим ценно време, а да ви запознаем с различните възможности. В следващите редове изказваме лични мнения, с които не ви ангажираме.

По-всяка вероятност искате домоуправителят да бъде излъчен от вас. Това ще ви спести пари, пък и ще познавате лично човека, на който сте гласували доверие. За съжаление невинаги вашите съседи имат време от работа, за да бъдат адекватни управители на входа. В същото време малцина желаят да се запознаят в детайли със Закона за управление на етажната собственост. Все пак, ако има млади и будни хора, нищо чудно да свършат и тази работа.

На другия полюс стои така нареченият професионален домоуправител, който няма странични занимания, освен това да се грижи за мира и спокойствието в жилищната сграда. Той е отдаден на проблемите на съкооператорите, и ще свърши всичко по силите си и според закона, за да донесе разбирателство, приятелски отношения между хората и по-качествен живот.

Да, много хора не биха направили инвестиция в професионален домоуправител, но пък други с удоволствие ще се възползват от услугите му. Истината е, че понякога е изключително трудно да попаднете на добро управление на етажната собственост, така че потърсете специалист, за да получите пакетни услуги срещу ниска месечна цена, която можете да си позволите.

В обобщение
За да сме коректни ще завършим така. За едни изборът на професионален домоуправител е добър, а за други не толкова. Всеки има свое гледище по темата, така не е необходимо да ви убеждаваме в каквото и да било. Прочетете още веднъж написаното по-горе, ако искате да си изясните картината, и да разберете какво точно представлява професията домоуправител.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *