Какви обувки трябва да има всеки мъж

By | April 23, 2015

obuvki_s_IMG_4763-420x420Пазаруването на обувки не е само присъщо за жените. През последните години наблюдаваме все повече мъже, които държат особено много на външния си вид. Някои имат невероятен вкус и се обличат толкова впечатляващо и стилно, че дори жените могат да им завидят. Но други, за жалост, нямат никакъв усет към правилното съчетание на обувките си с тоалетите и често изглеждат смешни. Затова в тази статия накратко ще опишем какви модели обувки трябва да има всеки мъж и как правилно да ги комбинира в зависимост от дрехите и повода.

Най- напред ще обърнем внимание на спортния стил. Към него приспадат всички спортни обувки, мокасини и кецове. Кецовете са едни от най- удобните и леки ежедневни обувки. Те придават младежко излъчване и са идеални в комбинация с дънки. В никакъв случай кецове не се носят на официални панталони. Мокасините също са много комфортни ежедневни обувки. Но нямат толкова спортна визия като кецовете, което позволява да се носят и на някои не толкова ангажиращи вечерни събития.

Всеки мъж трябва да има поне един чифт официални обувки за всеки случай. Ако не искате да изглеждате строго официално, може да заложите на обувките тип бомбе. Този модел позволява да се комбинира както с панталон, така и с дънки. Но не е подходящ за формален костюм. За официални костюми си вземете мъжки официални обувки с връзки или модел оксфорд. Моделите с връзки могат да се носят както с официален костюм, така и с ежедневен. Обувките оксфорд задължително трябва да се носят с официално облекло. Понякога, зависи от ситуацията, може и с дънки, но задължително комбинирани със сако.

За всеки един стил трябва да притежавате модел мъжки обувки. Само така винаги ще имате готовност за какъвто и да било повод и няма да ви се налага да търсите в последния момент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *