Какви одеяла да закупите за вашия комфорт и уют?

By | August 25, 2016

 

odeyalaСигурно ви се случвало да сте отвън и много силно да пожелаете да се мушнете в меко и топло одеяло. Тази статия е именно за хора като вас. Както знаете, мекотата и комфорта никога не бива да  се пренебрегва. Точно тези изисквания са едни от най-ключовите, когато избирате спално бельо за спалнята ви, като това се отнася с голяма сила и за абсолютно всички одяла, които използвате през годината и различните сезони.

Трябва да се спомене, че е особено важно по време на съня да не ви е нито твърде горещо, нито твърде топло.

Без съмнения най-топлият пълнеж е пухът и перата. Най-топлата алтернатива на тези одеяла са онеези, които притежават, така да се каже, различни камери, всяка една от които е изпълнена с качествен пух, по този начин тези модели са едни от най-харесваните за зимните месеци през годината. Те съхраняват топлината и не дават на студения въздух да навлезе, като така се имат грижата за комфортния и спокоен сън всеки един ден.

И все пак този пълнеж на доста от съвременните одеяла има и минуси. Ето какви са те:

– Те не се за препоръчване на хора, които притежават някакви алергии;

– Тези одеяла не могат в никога да се перат в разни машини;

– Този вид одеяла, т.е. с пълнеж от пух, са особено скъпи;

В днешно време стават много модни одеялата от овча вълна. Те също така са много топли и приятни на докосване, а и са особено леки и също така са тънички. Това не пречи обаче на тези одеяла да притежават перфектни свойства, за да съхраняват топлината даже, ако навън е  -20 градуса под нулата. Тази материя също така има доста добро влияние върху кожата ви. Тя стимулира особено кръвообращението и въздейства много добре на кожата ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *