Какво да направите, ако вашия покрив тече

By | July 14, 2016

557Когато забележите, че капки вода слизат от тавана, може да се изкушите да се  паникьосате. Но ако запазите самообладание и следвате правилните стъпки, вие ще решите проблема лесно и бързо. Ето една репетиция на стъпките, които трябва да предприемете, когато забележите теч на покрива.

  1. Намаляване на щетите.Когато забележите теч, трябва да преминете незабавно в действие, за да направите всичко, което можете, за да защитите вашите вещи и интериора на дома ви. Поставете голяма кофа или друг съд под капещата вода. Преместете цялото си електронно оборудване и мебели, както и всяка друга вещ, която може да се повреди. Ако нещо не може да се движи, покрийте го с найлон, за да го защитите.

Когато вашият покрив тече, вие често ще видите мехурчета или издатини в тавана. Това е знак, че водата се обединява и ако не се освободи налягането, то в действителност може да разруши целия ви таван. Използвайте върха на отвертка или карфица за пробиване на балона и да може водата да се оттича навън.

Ако не преустановите теча, преди да е повредил някои от вещите ви, може да имате възможност да получите някои парични обезщетения от застраховка. Консултирайте се с компанията, която притежава ваша застрахователна полица  и в която ви фигурирате като собственик на къщата, за да видите, дали повредата от протичане на покрива с покрива.

  1. Опитайте се да намерите източника на теча.По-голямата част от течовете на покрива идват от:
  • райони, където плочките са повредени или липсват;
  • места, където има отвори около комини, вентилационни отвори или други изпъкналости, които са корозирали или издърпани нагоре;
  • дупки, където атмосферните влияния са работили в насипно състояние;
  • или запушени улуци.

На силна, дневна светлина огледайте ситуацията подробно и отблизо. Изчистете всякакви препятствия и се опитайте да намерите точното място, където водата тече вътре. Не може да се намери източникът на теча? Тогава е време да се обадите на професионална компания за ремонт на покриви.

Източник: Всичко за битумните керемиди armormat.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *