Как да изберем първия си лаптоп?

Има хора, които.въпреки модните тенденции и технологичните иновации, са силно привързани към домашния си компютър и вярват, че той е най-удобната машина, която може да съществува. В забързаното ни ежедневие обаче, често се налага да работим извън къщи, на път или дори в парка, или кафенето, а десктоп машините далеч не са приспособени за това. Така рано или късно стигаме до логичния избор на първия си латоп и въпросите, които стоят около тази стъпка.

Това се случи и с мен, когато смених сферата, в която работех дълги години и от личен опит знам, колко объркващ може да е първият избор. Разбира се предложения съвсем не липсват, а цените понякога могат да затруднят дори и бюджета на арабски шейх, но ако знаете къде да потърсите, всичко става съвсем лесно.

Първо разбира се трябва да си отговорите на въпроса какво точно искате от бъдещия си лаптоп и за какво ще го използвате, защото съвсем естествено от параметрите му зависи дали ще ви служи вярно, или скоро ще трябва да го смените. Тук можете да потърсите и чужда помощ, ако се затруднявате в преценката, а след като вече сте определили нужната ви конфигурация остава въпросът от къде да я закупите.

Когато имате известни бюджетни ограничения или просто не ви се дава цяло състояние за нов лаптоп, логичният избор е лаптоп втора употреба, който освен, че с нищо не отстъпва на своите колеги от витрината на магазина, ще ви спести и доста крупна сума. Разбира се този вариант, макар и оптимален, също трябва да бъде грижливо премислен, тъй като е полезно лаптопът ви да има гаранция и проверен произход.

Именно тук на помощ идва Plasico IT Superstore – фирмата, която е специализиран вносител и търговец на лаптопи втора употреба. Тя разполага с богата гама предложения, разпределени в различни ценови категории, а машините са преминали предварителна профилактика в сервизите на компанията и се предлагат с 6 или 12 месечна гаранция. Вижте тук лаптопите втора ръка на Пласико.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *