Как да не се изложим на фирмен банкет?

By | December 29, 2013

фирмен банкетФирмените банкети или партита, както е модерно да се казва стават все по-известни в България. Обикновено на тях присъства ръководството на фирмата и колеги от различни отдели. Някои дами обаче си позволяват, да пият повече, отколкото трябва (нали е на аванта) и заради това стават за смях пред началството.

По мои скромни наблюдения пийналите служителки повтарят едни и същи грешки и поради тази причина си позволих, да им дам някои напътствия, за това как да не се излагат на професионалните банкети. И така нека започна с препоръките:

  1. Дори да сте се изложили на първото парти, не си мислете, че ще отказвате да присъствате на всяко следващо. Това може да се възприеме, като неуважение към шефовете и респективно, да намали доверието във вас. Забравете за стария инцидент и с държанието си докажете, че сте готова за реванш, но този път без изцепки.
  2. Провокациите от страна на колегите за надпиване и ексове са интересни, но ако бяха в някой бар, без директора на фирмата. Не им обръщайте внимание и не се включвайте в подобни игри, освен, защото ще ви лепнат някои пиянски прякор.
  3. Освен алкохола е хубаво поне тази вечер, да не излизате през 5 минути извън заведението, за да пушите. Все пак ще е глупаво, да ви помислят за пристрастена към тютюнопушенето. Участвайте активно в танците и забавленията, така че да направите добро впечатление.

Противно на очакванията фирменото парти, не е просто поредния повод да се направим на щайги. То има и опознавателна цел, сближаване на колектива, неформални разговори с ръководството и куп други неща в този ред на мисли.

Покажете, че сте изисквана и в същото време, демонстрирайте добро чувство за хумор. Спазвайте корпоративната култура и печелете важни точки. Нищо чудно броени дни след банкета, да получите дългоочакваното повишение на заплатата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *