Как да преборите косопада?

Косопад

Косопад

Днес съм в настроение и ще ви открехна на някои тънкости при борбата срещу косопад. В случай, че някоя колежка почувства отдръпване или пък оредяване на косата, не трябва да изпада в паника, а кротко и тихо да консултира ситуацията със специалист.

Има много причини за опадане на косата, като сред най-честите са стрес и депресия, злоупотреба с козметични продукти, постоянно носене на шапки и тем подобни. Посещението на лекар е необходимо, за да отхвърлиш сериозните диагнози и се съсредоточиш върху стандартните проблеми, които се появяват при милиони мъже и жени в целия свят.

В днешни дни съществуват ефективни препарати срещу косопад, а също така и студена лазерна терапия, за която съм чувала, че помага. Аз залагам на козметиката, но това не означава и вие, да купувате разни шампоани и балсами. Всичко съгласувайте с медицинското лице или козметик.

Преди време съм ползвала доста скъпичкия „Спектрал DNC – S“ и „Грийн Фармаси шампоан“, които паралелно с други терапевтични процедури спряха стартиралия процес по опадане на косата ми. Сега проблема го няма, но винаги внимавам какви бои използвам, какви балсами и въобще, какво слагам на главата си.

Косопадът е твърде неприятен за всяка дама, независимо от възрастта й. Въпреки всичко съм на мнение, че той е лечим или поне може да се спре навреме. Ето ме мен, живото доказателство, което се пребори с това бреме. Формулата включва упоритост, вяра и стриктно спазване на медицинските препоръки.

За край, ще напиша на по-младите, че честото къдрене на косата, а и боядисването са сред изявените причинители на косопада. Замислете се и бъдете внимателни с прическите, защото един ден може да плачете за хубавите си коси, уверявам ви. Ако забележите нещо нередно, бързо отивайте при чичо доктор, който ще даде най-точно становище относно състоянието ви. Не пиша това, понеже искам да плаша някого, а просто като превантивна мярка. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *