Как да работите по-лесно с пералнята

By | June 5, 2019

Как да работите по-лесно с пералнятаПералнята е сложен домакински уред, който изисква познание, за да може да изперете напълно ефективно дрехите поставени в него. Основните функции на пералнята лесно се научават. Те се базират на стандартните цикли на пране в едно домакинство – памучно пране, синтетични дрехи, бельо и т.н. Редом с това обаче, новите перални машини имат екстра функции, които значително да улеснят изпирането на дрехите и да направят процеса по използване на пералнята по-приятен.

Започваме с изброяването на функции при условие, че не всяка пералня ги има. Те обаче може да са ориентир какво може да ви интересува като качества на новата пералня, която искате да закупите.

Тих режим на пералнята – това е мечта на много домакинства от край време. Много полезна функция ако се наложи да перете през вечерта или живеете в дом, в който шумът се разпространява лесно.

Използване на таймер – това е отлична функция, която позволява да настройвате кога да започва поредния цикъл. Първо зареждате всичко както си е по реда, избирате програмата и настройвате времето, в което искате прането да започне. Така може да организирате прането да е готово за простиране веднага след като се приберете вкъщи или имате свободно време за това.

Скорост на центрофугата – чрез такава функция можете да регулирате състоянието на прането след като го извадите от пералнята. По-бързата скорост гарантира намаляване на времето за сушене на дрехите.

Програми за деликатни тъкани – изключително полезна функция, която позволява да настройвате пералнята в режим за пране на деликатни тъкани, които изискват специална грижа. Разбира се трябва да се поинтересувате как да ползвате такава програма и дали пералнята, която избирате разполага със същата. Редом с програми за деликатни тъкани, все по-чести като присъстващи стават програмите за спортни дрехи и за бързо пране.

Ще завършим текста с функцията, интелигентно дозиране. Тя се базира на интегрирана система, в която се изсипва течния детергент или омекотител, но системата използва точно толкова колкото ще е необходимо за следващия цикъл пране. Така се пестят средства и няма толкова бърз разход на перилните препарати използвани в съвременните перални машини.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *