Козметични продукти според тип кожа

By | December 22, 2013

козметика според типа кожаКожата на всяка жена е много чувствителна и има нужда от грижи за да бъде здрава и добре изглеждаща. За тази цел е важно всяка дама да знае какъв тип е кожата и. Има три типа кожа – мазна, нормална и смесен тип. В зависимост от това може да подбирате подходящите козметични продукти за типа на вашата кожа.

козметични продукти за мазна кожаКозметика за мазна кожа – Специфичното при този тип кожа е, че тя отделя по голямо количество мастни образувания или пот. Това е специфично за всеки един организъм и може трудно да се преодолее. Дамите с такава кожа могат да използват кремове и лосиони, които да не са толкова мазни. Това ще предотврати допълнително омазняване на проблемните участъци. Може да се възползвате от съвременните методи за справяне с мазната кожа. В много от козметичните салони предлагат процедури именно за тях. Най-важно е обаче е да поддържате кожата си добре почистена, независимо от това дали е мазна или не.

продукти за смесен тип кожаКозметика за смесен тип кожа – Този тип кожа е много често срещан. Смесен тип ще рече, че в определени участъци от лицето ви кожата е мазна, а в други е нормална или суха. Тук грижата е малко по сложна, защото е необходимо да се използва повече от един вид козметика. В много случаи мазните участъци са челото и брадичката, а сухите са около скулите. Важно е когато подбирате продукти да се съобразите с вашият тип кожа. Може да използвате подходящ дневен крем от Bio Life Cosmetics, който ще предпази кожата на лицето ви от въздействието на времето. В много от случаите дневните кремове са подходящи за всеки тип кожа, но все пак се консултирайте със специалист преди да закупите даден продукт.

козметика за суха кожаКозметика за суха кожа – Сухата кожа изисква големи грижи, както и останалите два типа. Важното при нея е, необходимостта от допълнително хидратиране и омекотяване на засегнатите участъци. Особено трудни периоди за сухата кожа са зимните месеци. Атмосферните условия допълнително изсушават и нараняват кожата на лицето. Използването на подходяща козметика ще помогне на кожата да се справи със студа и вятъра, както и слънчевите лъчи, които през зимата доста сериозно могат да засегнат кожата на лицето. Освен дневния крем, не пропускайте да използвате и нощен крем, който допълнително ще хидратира и омекоти иначе сухата и напукана кожа на лицето ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *