Почивка край язовир Копринка–местата, които си струва да видите

By | November 28, 2017
копринка

копринка

Решили сте, че трябва да си починете, но ви е трудно да решите къде да отидете? Ако искате почивка изпълнена с екстремни преживявания, походи, развлечения и нощен живот трябва да обърнете внимание на избора на място.

Едно от най-желаните места за почивка, което съчетава удобство и комфорт, а също и близост до природата е язовир Копринка.

Искате да ловите риба, да се наслаждавате на тишина и спокойствие сред природата, но не твърде далеч от нощния градски живот? За целта не е необходимо да пътувате чак до морето. Това може да го постигнете и като посетите язовир Копринка. Той е разположен в Долината на розите, само на 7 км от град Казанлък. А в близост до водния басейн се намира и луксозния Kомплекс Лазур — предлагащ удобство и комфорт.

Още през далечната 1923 година възниква идеята за създаване на подобен тип съоръжение. Оказва се доста трудна задача, която среща доста препятствия по пътя си. Въпреки всичко проектът е одобрен от Министерството на строежите и през 1955 година язовирът е завършен.

Язовирната стена е направена така, че да свързва двата бряга на язовира–северния и южния и да се използва като път. Височината на стената е 44 метра, а дължината и е 610 метра. На стената има разположени пет преливни клапи, които са с електромеханично задвижване. Гледката, която се открива от язовирната стена е невероятно красива. Привлекателен център е за много художници и фотографи.

Гостите и посетителите на тази местност, по традиция посрещат залеза на слънцето, на стената. Всеки, който обича почивката край вода, водните спортове, пикниците и дългите разходки може да се наслади на всичко това около спокойните води на язовир Копринка. Това е едно от най-добрите места за риболов. Тук има голямо разнообразие на риба, през студените дни това е едно от най-добрите места за риболов на бяла риба. Там могат да се уловят също каракуда, шаран, амур, червеноперка, мряна, а също и сом. Носят се и легенди за сомове — чудовища населяващи дъното на язовира. Това потвърждават и доста рибари, които са улавяли сомове със завидни размери.

Но ако искате да не се откъсвате от удобствата на съвременната цивилизация може да се настаните на хотел вместо на къмпинг. На брега на язовира се намира хотелския комплекс „Лазур”. Комплексът предлага 16 уютни стаи, като всяка от тях е оборудвана с климатици, които да осигуряват комфорт на гостите през горещите летни дни. И комфорт през хладните есенни вечери. Има и локално парно за студените зимни вечери, интернет, кабелна телевизия, минибар и тераса.

Освен това комплексът разполага с ресторант с 90 места. Има и зимна градина със 120 места. За тези, които искат да организират своите обучения и семинари комплексът предлага конферентна зала с 35 места.

Веднъж посетили това красиво кътче от природните забележителности на България със сигурност ще поискате да се завънете отново там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *