Красивите дамски облекла в червен цвят

By | June 29, 2019

Най-интересният и ярък цвят, който е свързан с кръвта и огъня, с любовта и със самия живот, е червеният. Не случайно в нашия фолклор се говори за красивите момичета, подчертавайки безупречно чистата и деликатна кожа, здраве и младост. В Римската империя и във Византия, сред много други народи, червеното и лилавото са били символи на власт и сила.

Въпреки силната си енергия и интензивност, червеният цвят показва силна нотка на  целенасочена и съзнателна огромна мощ. При това различните нюанси на червеното изразяват различни чувства:

– светло червеният цвят се свързва с чувство на сила, енергия, стремеж, решителност, радост и триумф.

– цинобърът се асоциира с една равномерно пламтяща страст, една сигурна в себе си сила, която не може лесно да се преодолее.

– оранжевият цвят, който е съставен от жълто и червено, също е позитивен цвят, който се свързва с горещото лятно слънце. Той привлича вниманието на останалите и сам по себе си говори за оптимизъм и увереност в собствените сили и възможности.

Избирайки облекло в червен цвят за вашия гардероб, вие се опитвате да подчертаете собствената си индивидуалност, да привлечете повече внимание и да демонстрирате това, че сте уверени до толкова, че можете да издържите и на всеки поглед, убедени в съвършенството на вашата фигура, маниери, маникюр, прическа и грим.

В същото време червеното е цветът на агресията и защитата. В природата много отровни животни и насекоми са именно в този цвят. Понякога техните краски са под формата на ивици и петна, които служат като предупреждение – “По-добре не се докосвайте”.

В този контекст и ние хората сме свикнали да възприемаме нещата в червен цвят, тъй като той е много разпространен в природата. По принцип той се свързва с позитивното отношение към живота, отличното настроение, радостта и щастието, както и с чувството на любов.

Изтоник: https://rabotnioblekla.bg

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *