Къде да отидете в Абу Даби

By | July 29, 2019

Абу Даби е отлично подреден, забързан град с красива локация на брега. Първо населен от  племето бани Яс през 1760 г. Абу Даби е в началото е бедно рибарско селце, докато не открили петрол там. Приходите превръщат Абу Даби в съвременния град – модерен бизнес център. Днес всеки мечтае за екскурзия Абу Даби. Ако сте от късметлиите за тази екскурзия, ето какво да посетите, когато вече сте там.

Голямата джамия Шейх Зайед

Облечена в македонски мрамор, красивата и изключително грандиозна джамия Шейх Зайед е забележителна сграда в Абу Даби и най-популярната забележителност в града. Джамията съхранява дизайнерските елементи на Мамелюка, Османската империя и Фатимида, за да създаде хармонична и напълно модерна джамия, която допълва ислямската архитектура. Занаятчиите са използвали стъкло, мозаечни плочки и сложни дърворезби, за да увеличат ефекта както на интериора, така и на екстериора.

Отваря през 2007 г.. Строена е в продължение на 20 години. Тя предоставя място за 40 000 поклонници. В действителност Шейх Зайед е най-голямата джамия в емирствата, както и джамията Шейх Зайед в Фуджейра, тя е издигната в чест на починалия шейх Зайед бин Султан ал-Нахаян.

Всеки турист може да влезе във всички райони на джамията, включително и в огромната библиотека, позволени са и екскурзии с гид. В Абу Даби Сутрешния тур е добър начин да се запознаете с града. Четиричасовата обиколка на джамията Шейх Зайед, оживените пазари и рибарското пристанище на Ал Мина, както и старото рибарско селище е добре да се обходят с местен водач. Включени са транспорт и трансфер до хотела.

Лувъра Абу Даби

Най-забележителният музей в Близкия изток, Лувъра Абу Даби проследява цялата история на  постижения на човечеството в художествено отношение от неолита до настоящия ден. Богатството и разнообразието на изложеното изкуство, от древните египетски статуи до известни картини на Пикасо, е изумително, както и съвременната архитектура на музея, с галериите, събрани под огромния сребърен купол, е причина да посетите това чудо на архитектурата.

Освен постоянната колекция, която обхваща над 12 галерии, всяка година се провеждат няколко големи временни изложби. Лувъра е първият от трите планирани големи музея, които ще бъдат отворени на остров Саадият, който ще се превърне в културно сърце на Абу Даби през идните години. Другите два – Гугенхайм Абу Даби и Националният музей на Зайед – все още се планират.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *