Лаптоп за дома или офиса – Toshiba Satellite C55-A-127

Toshiba Satellite C55-A-127 - 2Независимо дали си търсите лаптоп, с който да работите, или пък такъв, на който да играете игри и да се ровите в глобалната мрежа, моделът на Toshiba е подходящ за Вас. Той е от серията Satellite, а точният модел е C55-A-127. Сами може да прецените колко търсен и добър е този лаптоп, като Ви кажа, че в повечето онлайн магазини, в които търсих информация за него, наличностите са изчерпани. Това обаче не е най-важното в момента. Трябва да се спра, и да обърна внимание на характеристиките на този нов модел.

Процесорът на Toshiba Satellite C55-A-127 е 2.4 GHz, с 2 MB кеш, двуядрен, Intel Pentium 20202М. Оперативната му памет е от тип DDR3, и възлиза на 4 GB, а скоростта й е 1600 MHz. Твърдият диск на този преносим компютър е с капацитет от 750 GB, а стандартът му е SATA. Контролерът за видеото е NVIDIA GeForce GT 710M, и има собствена памет, чиито размер е 1 GBа типът й също е DDR3.

Toshiba Satellite C55-A-127 - 1Има разнообразни интерфейси, снабден е с четящо и записващо DVD Super Multi оптично устройство, има и вграден Bluetooth. Към интерфейсите на Toshiba Satellite C55-A-127 са включени три порта за USB. Два от тях са от по-старият стандарт 2.0, а другият е 3.0 – по-новият стандарт на USB. И макар че си има вградени колонки, микрофон и камера, лаптопът има аудио изход за колонки или слушалки, а също и вход за микрофон. Има още порт за включване на външен монитор, телевизионен изход HDMI, както и вход за LAN кабел. И не на последно място, този модел лаптоп има слот за карти с памет.

Батерията на Toshiba Satellite C55-A-127 е шест клетъчна, литиево-йонна, а времето, през което може да работите без да я зареждате, достига до четири часа и половина. Лаптопът е с бал на цвят корпус, няма инсталирана операционна система, тежи около 2.3 кг, и има 2 години гаранция.

Тези от Вас, които прочетохте всичко до тук и разбират какво означават всички тези параметри, със сигурност са разбрали за какъв лаптоп става дума. Останалите обаче, които си нямат и идея от характеристики на лаптопи ще кажат „И какво от това?”. Сега ще Ви кажа:

Лаптопът Toshiba Satellite C55-A-127 е с добър процесор, притежава достатъчно голяма оперативна памет, харддискът му разполага с много пространство за записване на файлове, и видео картата му е добра и осигурява отлична картина с високо качество.

Toshiba Satellite C55-A-127 - 3Наличните интерфейси позволяват към лаптопа да бъдат включвани най-различни външни устройства – монитор, телевизор, флашки с данни, и всичко останало, което разполага с кабел, който в единия си край е USB (телефони, фотоапарати, принтери, скенери и т.н.). Може да се включат също външни колонки или слушалки, микрофон, кабел за интернет, и други. Слотът за SD карти с памет улеснява трансферът на данни – просто слагате картата в слота и сваляте от нея всичко необходимо, или пък качвате на нея от лаптопа всичко, което трябва.

Какво още да Ви кажа?! Лаптопът Toshiba Satellite C55-A-127 е идеален както за домашно ползване, така и за работа в офиса, а защо не и за двете едновременно?! В сайтът www.notebook.bg към Toshiba Satellite C55-A-127 ще получите още четири подаръка – мишка, чанта, комплект за почистване на дисплея и корпуса, и бутилка шампанско, за да полеете новата си придобивка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *