За тонуса на мъжа и жената – упражнения на Кегел


Известнкият гинеколог Кегел е разработил система от упражнения, чиято цел е да се подобри мускулатурата в интимната област на мъжа и жената. Практикуването на упражненията на Кегел предават еластичност на мускулите на таза, допринасят за лечението на хемороиди, освен това подобряват възрастовите изменения, водещи до незадържане на урина. Упражненията на Кегел помагат да се отстранят проблеми от гинекологичен и интимен характер. Общо взето действат за възстановяване на здравето.

Тренировките с този комплекс от упражнения удължават половия акт при мъжа, а подобрената еластичност на интимните мускули на жената позволява тя да контролира времето на секса. За разлика от фитнеса, за упражняване на този комплекс от упражнения не е необходима специална зала, нито специални спортни уреди. Всяко място е подходящо за тренировки – в къщи, на работа, дори по време на шофиране. С тези тренировки мъжете предотвратяват възпалението на простатата, а така също се подобрява кръвообращението в малкия таз. В резултат на това се удължава секса и се забравя за импотентността.

Все пак упражненията на Кегел имат някои фактори, с които трябва да се съобразите. Желателно е преди да започнете тренировки да се консултирате с лекар, особено ако имате някакво инфекциозно заболяване, разширени вени на долните крайници, хемороиди, проблем с простата или онкологично заболяване на половите органи.

При жените изпълняването на комплекса на Кегел допринася за предотвратяване на неволното изпускане на урина по време на бременност, както и при кихане и кашляне при старите жени. Редовните тренировки с упражненията на Кегел подобряват и контролират уринирането, поддържат мускулите на коремните органи и малкия таз. Така по време на бременност жената е спокойна при смях, кихане и кашляне.

Изпълняването на комплекса на Кегел позволява да се увеличи притока на кръв към половите органи, да се поддържа мускулно-скелетната система на тялото. Упражненията на Кегел са уникален способ за поддържане на добри отношения между партньорите, включително и добри сексуални отношения.

За да имате достатъчно информация за интимните въпроси е добре да разгледате подходящите сайтове в интернет. Има добре разработени теми, както и възможност да се свържете с подходящите специалисти за всички въпроси, отнасящи се до уникалния комплекс на Кегел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *