На почивка във Велинград

By | December 23, 2013

на почивка във велинградЕдин от любимите ми градове за почивка в България, без да се замислям, е Велинград. Една чудесна дестинация, която ми осигурява ударна доза красота, чист въздух, минерални извори и луксозни хотели за вашата пълноценна почивка.
Всяко лято ходя във Велинград, като първото място, което посещавам е парка Клептуза в Чепино, където съзерцавам езерото и великолепната природа докосваща душата ми. Обичам да се разхождам в тази част на градчето и се радвам, че господ е създала такава впечатляваща гледка.

Не пропускам и минералните извори в Каменица и Лъджане в приятната компания на моя приятели или компанията ми. Препоръката ми към всички, които не са били на тези места е, да отидат, защото определено има какво да види, а освен това съществува възможността, да подобрите здравословното си състояние.

И докато съм на тема здраве напомням, че във Велинград се намират едни от най-добрите СПА центрове. СПА хотел “Рич“ или СПА клуб “Бор“ са за по-непретенциозните клиенти, докато ако искате пет звезди посетете балнеокомплекса „Свети Спас“ или пък “Акватоник“. Истината е, че при всеки от изброените варианти, ще се чувствате страхотно, особено залагайки на процедурите с минерална вода.

Любителите на културата, могат да посетят Крепостта Цепина, която се намира на осемнадесет километра от града. Пещера Лепеница, също не е за пропускане, така че давайте смело напред. Бързам да ви кажа, че историческия музей е на много високо ниво и съдържа уникални артефакти с голяма историческа стойност за България.

Забавленията не липсват и има немалко места за почивка, слушане на музика, хапване и пийване на корем. Никога не пропускам да опитам от топлите велинградски манджи по народните кръчми, предлагащи стойностна храна на повече от прилични цени.

Общо взето, това беше моята история за Велинград, а за повече хванете автобуса и се насладете на едно истинско природно изживяване тук в страната. Приятно изкарване и на добър час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *