Този така неотложен ремонт – смяна на щрангове


Когато живеете в голяма жилищна сграда, трябва да сте готови да поемете отговорността за всички общи части. Често се явяват разправии между съседите по повод на необходимите средства за смяна на щрангове, ремонт на покрива или смяна на входна дограма. Има закон за етажната собственост и всеки собственик в кооперацията трябва да го спазва. За смяната на всички тръби от абонатната до последния етаж трябва общото събрание да вземе решение. След това потърсете фирма-изпълнител, за да ви бъде качествен ремонта.

В интернет има много предложения, разгледайте различните сайтове и се ориентирайте към някоя фирма за ВиК услуги. Може да се възползвате и от препоръките на свои приятели, които вече са направили тази смяна. При разглеждане на офертите обърнете внимание на това, какво включва предложената цена. За предпочитане са фирми, кото имат качествено техническо оборудване и собствен транспорт.

При смяна на щрангове най-трудния етап е премахването на старите метални тръби, защото са тежки и корозирали, което ги прави и опасни при работа с тях. С новите тръби работата е лесна, защото се ползват такива от полипропилен. Полипропиленовите тръби са леки и удобни за работа.Тези тръби се отличават и с нного добри качества – сравнително добър външен вид, не корозират, имат гладка повърхност, която не позволява да се задържат отпадъците.

За смяната на щрангове фирмите си организират работата така, че да се справят за един работен ден. Това е изгодно за всеки обитател в кооперацията, защото водата ще се спре за кратко и бързо ще се възстанови работата на всяка система. В края на своята работа работниците ще почистят старите тръби и строителните отпадъци и ще ги извозят на определеното място. С това кратко описание на самия процес на смяна на щранговете вие се уверихте, че това е лесно изпълним ремонт и не трябва повече да го отлагате.

Често аргументите са, че ще трябва да се заделят сравнително големи суми, но това е инвестиция за години напред и преди всичко инвестиция във вашето спокойствие. Само да вмъкна, че едно наводнение ще нанесе много повече щети, които ще бъдат свързани както с много разходи, така и с много разправии със съседите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *