Обувките Timberland: Защо те са толкова популярни?

By | December 13, 2015

obuvkiteОт години на обувния пазар обувките Timberland продължават да са едни от най-модерните и търсените. Сред обикновените хора класически боти в жълтеникав отенък са наричани за по-кратко „Тимбо“. По-специалното при тях е че подхождат почти с всичко като например: карирани ризи, които са особено модерни напоследък, кожени якета, дънки и дори стеснени панталони. Много популярни са и сред хипстърите. Носят се от мъже и жени а през последните няколко години дори и от деца. Ако се огледате по улицата ще забележите обувки с дървото-лого на Тимбърленд буквално на почти всяка крачка. И все пак защо те са толкова популярни?

Както предполагам вече знаете всичко започва във Америка. Култовите боти се появяват през 1973-та година като тях ги създава Натан Шварц. Основателя на този известен в целия свят бренд е роден в Одесса в еврейско семейство като всички негови предци били обущари. И така не е изненадващо че на 16 години той също се захваща със същият занаят. Семейството на Натан се премества в САЩ преди Първата световна война. През 1965-та година когато той вече е навършил 60 години Шварц е създал необходимата технология с която да си обезпечи успеха на известната тези дни на всички марка. Тя се изразява в специална подметка. За нейното приготвяне горната част на обувката под специално налягане се притиска в каучуковата подметка. Една такава обувка не е просто издръжлива, тя е много по водонепроницаема и лека от една кубинка например. През 1973 Шварц вече регистрира официално новият бренд и го нарича  Timberland. В превод означава дърво и земя, поради което за лого на марката той избира американският дъб. Внукът на Натан Джефри Шварц обяснява:

-Дървото за разлика от цветето живее дълго, не умира след година а продължава да расте и да се развива. Поради тази причина Американският дъб е символ на нашият семеен бизнес.

Класическите жълти боти са първата партида произведена от компанията на Шварц. Като за да се убедят в тяхната пълна защита от влага били изпитани повече от 80 пъти. Първоначално марката се е използвала от тираджии, ловци и прочее, но една Италианска компания купува 900 бройки от тях и изведнъж те се превръщат в писък на модата в Италия. И така постепенно марката започнала да прави дрехи, обувки за жени и за деца, поради небивалият интерес. Ето и характеристиките на една обувка Тимбърленд:

  1. Мека кожа на петата, който удобно фиксира глезена в правилната позиция.
  2. Връзки от таслан влакна, които не се протриват. Възможни са и платнени.
  3. Окетите/там от където преминават връзките на обувките/ са неръждаеми направени от мед.
  4. Удобен кожен хастар.

5.Стелката съхранява топлината и абсорбира влагата

6.Технология Анти-стрес – специална подметка с геометричен конус, която осигурява омекотяване при разходка.

7.Технология на залепване, която предпазва от всякаква влага

8.Да не забравяме и американският дъб.

Такива обувки изискват и грижи. Пръскайте ги редовно с водоотбълскващ спрей. Половин бутилка за всички обувки online. Ако обувката ви отвън е с материал набук като се приберете веднага я почистете. Защото на него често се образуват петна. Но това са малки проблеми поглеждайки всичките екстри вече не е странно, че те още са модерни след толкова години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *