Очаровайте вашите гости с впечатляваща трапезария

Ако сте почитатели на големите семейни събирания вкъщи или обичате да организирате официални вечери, със сигурност няма нужда да ви убеждаваме колко важна е трапезарията. Независимо дали сте отделили практичен кът в кухнята или цяла стая, това е мястото, което трябва да създаде уют на вашите гости, но едновременно с това да ги впечатли със своя дизайн. Затова в днешната статия сме събрали няколко полезни съвета как да превърнете вашата трапезария в едно наистина впечатляващо място, което да очарова гостите ви.

  1. Масата – центъра на трапезарията

Масата е централното място, около което ще съберете всички гости. Затова е много важно да изберете най-подходящата трапезна маса за вашия дом. На пазара ще откриете огромно разнообразие от размери, материали, форми и т.н. Да направите избор може да се окаже трудно, затова ето няколко практични съвета. На първо място, помислете колко голяма искате да бъде масата. Ако ще е използвате само за семейни вечери, изберете по-малък размер. Ако обаче планирате да организирате по-големи събития в дома си, тогава ще имате нужда от голяма маса. Имайте предвид, че е нужно разстояние около метър от масата, за да може лесно гостите да издърпват своите столове и да се разминават.

След като сте помислили върху това, идва ред да изберете материал. Стъклените маси са подходящ вариант за трапезарии, обзаведени в по-съвременен стил. Дървото е класически вариант, който чудесно ще се впише навсякъде. Ако пък търсите нещо по-различно и изтънчено, може да заложите на метална маса с орнаменти.

  1. Трапезните столове – удобни и практични

След като вече сте избрали подходящата маса, идва ред да помислите какви столове за трапезария да изберете. Тук също има определени неща, които е важно на съобразите. На първо място това е височината на столовете – те трябва да оставят достатъчно място, за да приберете краката си и да бъдете в удобна позиция за хранене. Когато избирате колко трапезни стола да сложите около масата, правилото е за всеки гост да има около 60 см пространство, за да може той да разположи удобно лактите  си, без да се притеснява, че може да удари съседа си.

Изберете стил, който да подхожда на цялостния интериор на стаята. Не забравяйте обаче, че трапезните столове трябва да са не само красиви, но  практични. Вземе