Препоръки за безопасност на картинг пистата

By | January 25, 2016

ka5
Избирайки висококачествена сертифицирана каска, ще знаете, че имате най-добрата възможна защита. В училището Бондюрант използваме eдинствено Бел каски, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност и смятаме, че са ненадминати в качеството на защита, която осигуряват на пилотите.

Много състезатели, особено начинаещи, си купуват каска втора употреба от някого, който си е купил по-добра каска, или престава заниманията си със спорта. Това е лоша идея, тъй като не знаете историята на каската. Ако е пострадала от удар, дори такъв, чийто следи са скрити, защитата и не е оптимална. Възможно е и продавачът да не се е грижил добре за нея. Може да е неудобна или опасна по ред причини – драскотини, отпусната връзка, хлабав визьор, повредена система за охлаждане. Купувайте втора употреба каска само ако знаете историята и, и видите, че е в перфектно състояние.

Запомнете, че каската трябва да ви става точно. Дори висок клас каска няма да пази много по-добре от половинка каска за колоездене, ако размерът не е точен. Това е често срещан казус при малките пилоти. Купуването на каска за 10-годишен пилот, която би могла да му стане и след три години е равносилно на неприятности. Тези родители, които не се интересуват за безопасността на техните деца не би трябвало да имат нещо общо с моторния спорт.

Каската трябва да стои стабилно на главата ви и да не се измества настрани. Ако можете да я движите нагоре-надолу или наляво-надясно, това означава, че ви е голяма. Трябва да е достатъчно стегната, без да ви създава дискомфорт. За тези от вас, които не са свикнали да носят каска, вероятно дори каска с точен размер ще ви се струва леко неудобна. Всичко е въпрос на свикване. След като си купите нова каска е добра идея да я поносите малко вкъщи. От една страна ще свикнете, от друга ще видите дали ви натъртва на места – ако има такива е добре да научите за тях преди състезание.

Ако се случи така, че усещате болка на конкретно място, където каската ви притиска повече – пробвайте друг модел или марка. Всяка каска се различава с малко, и понеже няма две еднакви глави, може да трябва да изпробвате няколко каски преди да уцелите точната. Уверете се, че шлемът ви е удобен и ви пасва идеално.
Източник: voinishki.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *