Проблеми при пазаруване на дрехи

By | April 13, 2016

Спънките, които ни стресират в магазина

00241Повечето мъже си мислят, че жените просто влизат в магазина и имат безпогрешен усет към това какво да купят. Да, но това съвсем не е така. Е, поне при по-голямата част от дамите пазаруването си е истинско изпитание.

Проблемите се свеждат до няколко, а решенията им не са чак толкова сложни.

Проблем: Винаги харчите повече от предвиденото.

Решението: Просто определете лимит и вземете точно толкова пари. Това ще ви спаси от изкушението да си вземете нещо сладурско, но от което нямате никаква нужда.

Проблем: Влияете се от мнението на продавачите.

Решението: Естествено е да ви убеждават колко страхотно ви стои нещо, дори и да не сте толкова сигурни. Причината е, че за тях е много по-добре да ви продадат дори една дреха, отколкото да си тръгнете с празни ръце.

Някои хора обичат да им се обръща внимание и се чувстват обидени от незаинтересоваността на консултантите. Други пък се изнервят от тяхното бърборене и предлагане още преди да сте разгледали предишния модел.

Ако сте от втория тип, не се притеснявайте да им заявите, че се нуждаете от време да разгледате и помислите, и че ако се нуждаете от консултация ще ги потърсите.

Проблем: Дрехите ви стоят различно от очакваното.

В магазините прилагат някои трикове, за да ви накарат да се харесате. Стимулират ви да пазарувате чрез ритмична и приятна музика, огледалата понякога са разположени с лек наклон, така, че да се гледате отдолу нагоре. Това автоматично издължава фигурата и ви прави по-стройни.

Освен това няма как дрехата да ви стои като на манекена, просто защото сте жив човек със своите пропорции и извивки.

За да сте сигурни, че дрехата ще ви стои по еднакъв начин както в магазина, така и навън, просто носете подходящия сутиен и бельо, съчетайте с подходящи дрехи (ако не ги носите върху себе си), за да прецените как ще стои в реална ситуация.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *