Реклама във Фейсбук от Beshared

By | September 26, 2018

Успехът на една реклама във Фейсбук се измерва с конверсиите. Това е коефициент, който дава реална представа за броя на посетители в определен сайт, извършващи абонамент, покупка, регистрация, теглене на софтуер и др.

Специалист по реклама във Фейсбук от Beshared споделя ключови подходи, с които може многократно да се подобри рекламата в социалната мрежа.

Особено силно притегателен елемент за потребителите е използването на подходящите снимки и кадри. Статистически доказано е, че снимките с усмихнати хора и домашни любимци са много по-харесвани и споделяни.

Възможността за таргетиране на аудиторията е изключително ценна. Тази функционалност позволява избор на конкретна целева група по пол, възраст, интереси, локация, език и др., до която да достигне рекламата.

Поставянето на бутон, който приканва потребителите към действие се оказа много добро попадение. Според статистиките, страниците с такива бутони са увеличили многократно конверсиите си.

Специалистите са на мнение, че един от най-важните елементи на  Фейсбук рекламата е целевата страница. Това е страницата, на която се озовава потребителя, когато кликне на онлайн рекламата. Тази страница може да бъде специално създадена за конкретната рекламна кампания или да е съвсем обикновена страница. Важното в конкретния случай е, попадайки на тази страница, потребителите да намерят ясна информация, свързана с рекламирания продукт или услуга. Необходимо е на видно място да има публикувана информация за контакти, както и линк към официалния уебсайт на фирмата. Особено препоръчително е да има включена функционалност, която подтиква потребителите към конкретно действие – бутон за покупка, форма за обратна връзка, бутон за поръчка и др.

Целевата страница трябва да може да даде отговор на всички въпроси, които карат потребителя да кликне на рекламата и да попадне на страницата.

Няма спор, че рекламата във Фейсбук е предпочитана от малките и средни фирми. Достатъчно е да е възложена и на добри професионалисти като тези от Дигитална агенция Beshared, успехът е наистина гарантиран.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *