Топ тенденции в интериора на дома: Стикери за стена

Стикери за женаПрез последните години тенденциите в дизайна и интериора на дома са неразривно свързани със стикерите за стена. Все повече дизайнери препоръчват на обитателите на модерните домове, вместо да покриват стените с тапети, да ги декорират със стикери за стена.

Времето на фототапетите отмина, но стикерите за стена ги има във всякакви цветове, размери и форми, като с тях могат лесно и евтино да се правят големи промени във вашия дом или стая. Но дори и при тях има модни тенденции, които дизайнерите следват. Ето и актуалните тенденции при стикерите за стена.

Стикери – графики.

Преди години те бяха сравнително непопулярни, но в последно време графичните стикери за стена са изключително актуални. Този тип модели са подходящи за тийнейджърски стаи, офиси, графични студия , дори студентски зали. Нищо не стимулира по-добре мисленето от някоя философска мисъл или старинна мъдрост, поговорка, или друго послание. С изчистения си дизайн те имат и друго предимство – могат да се разположат практически навсякъде – коридор, офис, обществена сграда и други. И най-вече – подхождат идеално за всеки тип стена и на всеки цвят.

Стикери – рисунки

Тенденциите сочат, че стикерите за детска стая набират все повече популярност. Едно малко клонче с птица на него залепено до прозореца, незабавно освежава пространството. Особено силно, това важи за кабинета, където прекарвате голяма част от деня, искате да се чувствате приятно. В това помещение не се нуждаете от пъстър и декоративен стикер за стена, а едноцветна картина и минималистичен дизайн. Не забравяйте, че най-важна е преди всичко идеята.

Във всекидневната можете да използвате подобен стикер вместо тапет. Ако нямате картини, можете да разположите подобна рисунка над креслото, дивана, или декорирайки стените на библиотеката. Един бухал кацнал на клон, точно над етажерката с книги, въздейства наистина вдъхновяващо и творчески.
В спалнята или в детската стая също можете да разположете някоя атрактивна апликация над леглото. Особено, ако нямате желание за фототапет или картина. А стикерът ще освежи пространството и ще придаде индивидуалност на помещението. Нещо, което дори с рисувано платно трудно бихте постигнали.

стикери за стенаПредимства на стикерите на стена

Стикерите предлагат много повече свобода в организирането на помещенията в дома ви. Те могат да се сменят бързо и лесно, така че ако не сме доволни от тях, може просто да ги свалите и да изберете друг мотив, който повече ви харесва. Ако не живеете в собствено жилище, а под наем, те са особено удобни за тези, които наемат някоя сграда, така че с тяхното поставяне може да защити стените от повреди. Понякога знаем, че определени помещения, като например детската стая, често се повреждат, а от детските ръце с флумастер или молив най-често потърпевши са стените. Ако не искате гостите ви да виждат творенията на вашия малък Пикасо, един от начините да си спестите пребоядисването е като покриете стените със стикери. Може да се съобразите с желанията на детето и да заложите на стикери с любимите му герои.

За тях има особено голям избор на мотиви: с флорални и животински елементи, герои от любимия анимационен филм, или рамка за снимка, в която детето да залепи любимите си снимки на стената. В зависимост от цвета и стила на мебелите, изберете стикери, които ще отвлекат вниманието и придадат уютна атмосфера на помещението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *