Съвети как да предпазим кучетата от болести през зимата

By | October 5, 2016

kuchenceОбонянието на кучетата е слабо през зимата. Следователно, никога не ги взимайте на открито без каишка, тъй като те може да се паникьосат по време на снежна буря или гръм, да побягнат и да се изгубят. Спадът в температурата през зимата никога не е достатъчно  предсказуем. Както за нас е важно да се подготвим за екстремен студ, така и грижите за нашите домашни любимци по време на такова време, са също толкова важни. Обръщайки внимание на малките детайли ще им помогнете да се борят с най-тежките условия през студените месеци, без да се отразява на здравето им.
1. Дръжте ги на закрито! Без значение колко вашия домашен любимец обича да прекарва време в задния двор, за да бъде пазен здрав, дългото стоене и игрите навън, трябва да се избягват. Откритите упражнения също трябва да бъдат сведени до минимум. Температурите, при която вашият домашен любимец е безопасно да стои навън, следва да бъдат консултирани с вашия ветеринарен лекар.

2. Не бръснете козината на кучето! Гъстата козина, която е като палто за кучетата и котките, им служи като естествен изолатор през по-студените месеци. Следователно, трябва да се избегне бръснене навашия домашен любимец, освен ако не е абсолютно необходимо. Също така, не позволявайте на вашия домашен любимец на открито веднага след неговото баня, като шансовете на настинка увеличение.

3. Осигурете на кучето вълнено одеяло! Намирането на износено топло одеяло за вашия домашен любимец няма да е трудна работа. Още повече, че може да го снабдите с негова собствена дрешка от пуловери, жилетки и елеци. Всяка нужда на вашия домашен любимец може да бъде решена без затруднения в днешно време. Поло палта, които започват от горната част на основата на опашката и покриват корема, са популярен избор сред собствениците на домашни любимци, тъй като те дават така необходимата топлина и са полезни, когато сте с домашния любимец на открито.

4. Променете леко начина на хранене! Въпреки, че няма нужда от драстична промяна в приема на храна, опитайте се да добавите рапично масло, слънчогледово масло и богата на протеини храна в диетата на вашия домашен любимец. Това помага косъма му да се запази здрав и плътен през зимата. Също така, храненето със замразени храни трябва да се избягва. Това е от съществено значение, за да се уверите, че вашият домашен любимец не се дехидратира през този сезон. Използвайте водни чаши, изработени от пластмаса, а не метал, като предпазвате езика от залепване към студения метал.

Източник: www.presata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *