4 вида плочки за баня – плочки от различен материал за вашия проект

By | June 29, 2018

Банята като едно от най-важните помещения в дома от гледна точка на естетика и сигурност, се нуждае от най-добрите решения за обзавеждане с настилка и облицовка. Елегантност, стил, здравина, присъствие, цвят, всичко това са естетически фактори, които влияят на интериора, а те се постигат най-вече чрез правилният подбор на плочките за баня. Ето 4 най-разпространени модели според материала на изработка, от които можете да избирате за вашия проект.  

 

Керамични плочки – фаянс

Най-използваните и предпочитани от потребителите, заради красивото и класическо присъствие като плочки за баня. Освен това, този вид плочки са много по-евтини от другите модели на пазара.

 

Гранитогрес за баня

Здравина, присъствие, дизайнерски потенциал, естетически качества – да, гранитогресните плочки съчетават всички тези функции в едно. Като прибавим и отличната водоустойчивост, то остава малко на собствениците до избора на този вид, плочки. Те са малко по-скъпи от керамичните плочки, но за сметка на това, модерното производство предлага гранитогрес в различни ефекти – камък, мрамор, дърво, цимент и т.н.

 

Мрамор за баня

Нищо не може да се сравни с уникалното излъчване, което мраморът осигурява, особено със светлосенките, с цветните мотиви в самата структура на мрамора. Неговото присъствие е скулптурно, безгранично, с аристократичен дух за интериора. Изисква се много поддържане защото той има повече пори на повърхността си. Затова е добре мраморните плочки да се използват в зонираща част или в по-малко пространство в банята.

 

Плочки за баня от естествен камък 

Плочките от обработен естествен камък са издръжливи, с мощно присъствие и както се казва, носят на бой. Те привнасят незаменимо естествено докосване от природата за всяка баня, стил и елегантност. При тях проблемът е в цената и цената за инсталация, която може да излезе по-скъпо от обикновените керамични и гранитогресни плочки.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *