5 начина да поддържате млада и красива кожа

красива-кожаСъстаряването на кожата има своите причини и познавайки ги, ние можем да предотвратим или най-малкото да ограничим този процес. Тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол и нервите са лоши показатели, които могат да рефлектират върху външния ви вид.

В следващите няколко реда ви предлагам пет начина да поддържате кожата си и ако ги спазите, ще забележите, че има ефект. Съветите ми са съгласувани с посетени от мен козметици и дерматолози. И за да не ви губя времето в повече обяснения, нека започна с напътствията ми:

1. Въздържайте се от консумацията на сладкиши. Прекомерната употреба на захар води до рискова за организма, както от затлъстяване, така и от деформация на кожата. Не казвам, че трябва да спрете шоколада за цял живот, но просто намалете количеството.

2. На всяка цена откажете цигарите, тъй като те са много вредни. Освен реалната опасност от белодробни заболявания, никотина и катрана състаряват вашата кожа и това е мнението на всички световни експерти в медицината.

3. Внимавайте с чашката. В много случаи алкохолът се абсорбира трудно и в резултат по това можете да откриете пъпки по тялото, мъртва кожа, неприятен мирис и други. Всички тези тревожни фактори са свързани с негативното въздействие на спиртните напитки спрямо черния ви дроб.

4. Наркотичните вещества също допринасят за бързото стареене на кожата. Съставките на синтетичната дрога например карат организма да се съпротивлява и това избива във вид на обриви, бръчки или проблеми с метаболизма.

5. На последно място, но вероятно най-големия виновник за преждевременното остаряване е стресът. Опитайте да живеете спокойно, ходете на почивки сред природата и обичайте ближните си. Не позволявайте на депресията да съсипе живота ви.

Живеейки природосъобразно и изолирайки гореспоменатите причинители на стара кожа, вие ще имате добро самочувствие и приятна визия неща, към които всички се стремим. Бъдете здрави и очаквайте още по темата в най-скоро време.

One thought on “5 начина да поддържате млада и красива кожа

  1. Pingback: Любимите ми пет разкрасяващи процедури | RadioWish.net: Блог на Гергана Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *