Безамонячната боя за коса – основни преимущества

By | June 22, 2020

Перфектната прическа е нещо, което всяка дама желае – без изключение. Дори мъжете понякога се суетят достатъчно много и жадуват да променят малко стила в най-горната точка на тялото си.

Прическата, включваща дълга коса (и за мъже, и за жени), обаче, повдига нивото на трудоемкост за поддържане. Човек няма право да каже „Мързи ме да я мия днес!“, защото съдържанието на естествените омазняващи съставки в косата се увеличава.

В такъв случай косата ни изглежда спластена, много мазна на допир, а скалпът неконтролируемо започва да сърби. Тогава хората започват да ни гледат като все едно сме най-нечистоплътното животно на планетата – рисковете на хубавата, дълга коса, господа и дами.

Ще увредя ли сериозно косата си ако я боядисам

Професионална козметикаДрогерийният свят се разви много през последните години. Това е нормално предвид цялостния напредък на човечеството в аспект химически науки.

В козметиката съставките стават все по-синтетични и се дават все по-големи обещания за това, че те просто не вредят сериозно. Е, вредят ли или не – производителите им знаят най-добре.

Редно е, обаче, и ние като крайни потребители да сме наясно какво слагаме на скалпа си, когато боядисваме косата си. Днес ще се запознаете с три основни полезни качества на безамонячната боя за коса, купена от BeautyMall.bg.

Помнете, че козметичните продукти, закупени от посочения онлайн магазин са с първокласно качество, проверено и гарантирано от редица контролни тестове.

  1. Доказано е, че безамонячната боя е по-безвредна не само за косата, а и за организма

Научни експерименти са доказали това, че боята за коса, която не съдържа амоняк, щади косата многократно повече, отколкото онази, която съдържа от веществото, причиняващо вреди. След справка в законодателството може да се твърди, че не е позволено производството на козметични продукти с повече от 6% амоняк в себе си.

Това е така, за да не се допуска свободно това агресивно вещество до хората.

  1. Без амоняк – без неприятна миризма

Спомняте ли си за неприятната миризма, която предизвиква боядисването. Всеки път скалпът мирише отвратително, а премахването на аромата е истинско предизвикателство.

Краят на дразненето на горните дихателни пътища е тук. Просто посетете козметичния магазин BeautyMall.bg, за да закупите безамонячна боя за коса.

Убедете се сами в липсата на неприятен аромат. Ако искате обогатена маска с допълнителен мирис на плодове или цветя, то в онлайн магазина се предлагат и такива с добавени аромати.

  1. Липсват странични ефекти

Един от най-големите проблеми на амонячните бои за коса е свързан с това, че имат доста скрити странични ефекти. Експерти от дрогерийната сфера съветват хората, които ще ползват амонячни бои за коса да си направят предварителен тест за възможни алергии.

При безамонячните бои за коса нещата седят коренно различно. Там го няма източникът на страничните ефекти и това улеснява организма във възприемането на новия продукт, нанесен върху скалпа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *