Dell Inspiron 5537 – подходящ за бизнес, игри, забавление

By | December 30, 2013

DELL Inspiron 5537 - изглед отпредМакари да не е много редно да смесвате служебните с личните неща, и работата със забавлението, когато става дума за компютър, малко хора могат да си позволят да си вземат един за работа, друг за игри, и трети за сърфиране в интернет, и забавление. И в такива случаи, искаме или не, трябва да си изберем такъв, който да е подходящ за всяко едно от тези неща.

През последните години, използването на компютри като че ли остава в миналото. По-използвани и предпочитани стават лаптопите. И когато аз бях изправен пред избора на лаптоп, който да има достатъчно място за записване на музика и филми, и за качване на програми и приложения, и който да има достатъчно добра графика, и да е достатъчно мощен, за да може да се играят игри на него, попаднах на модела Dell Inspiron 5537.

DELL Inspiron 5537 - изглед отстраниТой е с двуядрен Ìntel Core процесор, чиято работна честота е от 1.8 до 3 GHz – достатъчно бърз както за работа, така и за безпроблемно стартиране и играене на игри. В размер на 8 GB, от тип DDR3, е RAM паметта на преносимия компютър, а това позволява инсталирането на множество програми и игри, както и тяхната безпроблемна работа. Няма да пропусна да спомена и видео картата на лаптопа, тя е ATI Mobility Radeon HD 8850M, и разполага със собствена памет в размер на 2 GB. Това прави изображенията на лаптопа, независимо дали са игри или просто снимки, с високо качество – радост за окото. Сигурно се чудите за харддиска?! Гледайте внимателно, капацитетът му е цял 1 TB. Това е не просто достатъчно, а предостатъчно място, където може да се записват филми, музика, приложения, и всякакви други файлове. Наличието на четящо и записващо Super Multi DVD устройство, слот за карти с памет, Bluetooth, и цели 4 USB порта (двата са 2.0, а другите два – 3.0), позволява бърз и изключително лесен трансфер на данни от лаптопа към външно устройство, и обратно. Освен всичко останало, Dell Inspiron 5537 има телевизионен изход HDMI, което не е маловажно, тъй като, поне аз, не ходя на кино, а си свалям филми от интернет. Благодарение на този изход, мога да включа лаптопа към телевизора, и да гледам филмите си с удоволствие.

DELL Inspiron 5537 - изглед отзадБатерията на лаптопа е шест клетъчна, литиево-йонна, и издържа до четири часа и половина в режим на работа. Размерът на дисплея е 15.6 инча, а резолюцията му е 1366 х 768, което допринася за високото качество на картината. Лаптопът е сребрист на цвят, тежи малко повече от 2 килограма, и се предлага с 3 години пълна гаранция.

Аз го поръчах от www.notebook.bg и го получих без да плащам допълнително за доставка. Освен това имаше инсталирана безплатна операционна система Linux. Сигурно може да намерите Dell Inspiron 5537 и на друго място, но аз го взех от този онлайн магазин на супер изгодна цена – най-ниската, на която го открих.

Лаптопът Dell Inspiron 5537 е подходящ за работа, за игри и за сърфиране, а също така и за всичко това едновременно. И макар да не е редно да смесвате тези неща, мисля че Dell Inspiron 5537 е подходящото решение – вместо да си купувате 3 отделни лаптопа, вземете този, и правете всичко на него.

One thought on “Dell Inspiron 5537 – подходящ за бизнес, игри, забавление

  1. Yan

    Къде е правен този модел?Защо точно на него се спряхте?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *