Кои думи е добре да знаем преди да отпътуваме за Турция

By | April 2, 2020

Турция несъмнено е една от на-желаните дестинации, особено през последното десетилетие. Навярно ви е направило силно впечатление, че голяма част от българските граждани престават да посещават родното Черноморие и се насочват към съседката ни, поради простата причина, че условията за релакс и почивка са на много по-високо ниво. Разбира се, това съвсем не е единствената причина, поради която милиони туристи от цял свят посещават Средиземноморието и успяват да създадат спомени, за които да разказват дълго време след това.

В тази статия няма да се фокусираме върху това защо да изберете почивка в Турция, поради простата причина, че вече навярно сте си отговорили на този въпрос. Смятаме обаче да ви бъдем максимално полезни и водени от стремежа си статията да се превърне в наръчник за вас, то ние ще се заложим на думите, които е добре да знаете, преди да отпътувате към това кътче от света.

Преди да им отделим заслуженото си внимание, то ще споменем нещо изключително важно, което в никакъв случай не бива да подценявате и омаловажавате, а именно избора на туристическа агенция, от чиито услуги да се възползвате. Съветваме ви внимателно да премислите до коя компания да се допитате, относно избора си на почивка в Турция, тъй като това е определящо за удоволствието, което ви предстои да изпитате в последствие.

За да не се почувствате разочаровани и да се окаже накрая, че сте хвърлили една никак не малка сума пари на вятъра, то съветваме ви да си набележите предварително няколко конкретни компании. След като сте направили това, то можете да се отдадете на едно кратко проучване, което да се проведе в рамките на няколко часа. Сравнете цените, офертите, времето, в което конкретната фирма е на пазара, разгледайте отзивите и коментарите от хора, които вече са се възползвали от услугите й и на база това направете своя личен избор.

Знаем, че много от модерните граждани са лишени от каквото й да е било свободно време и това, на практика, единствено би могло да ги затрудни. Ето защо ние ви предлагаме да се доверите на услугите на VoyageLTD. Абсолютно убедени сме, че там ще попаднете единствено на коректни служители, които са с богат опит. Всичко това подсказва, че офертите за почивки в Турция ще бъдат на изключително високо ниво и цените, които се изисква от вас да заплатите, няма да бъдат прескъпи.

След като вече споделихме с вас тази така ценна и важна информация, то идва ред на думите, които ви прошепнахме, че трябва да знаете или е препоръчително да сте научили, преди да отпътувате за Турция.

Почивка в Турция

Евтини оферти за семейни почивки в Турция https://voyageltd.com/

Какъв речников запас да имаме, преди да отпътуваме на почивка в Турция

Ако нямате абсолютно никаква подготовка, то ще ви бъде сложно да се оправите в Турция. Езикът там не е близък до българския, макар че не малка част от думите са познати на населението у нас. С думите, които ще ви посочим малко по-долу в текста, ще ви бъде наистина лесно да се оправите на това място.

Важно е да знаете, че английският език обикновено се говори по цял свят, но не изключваме вероятността някои сервитьори, например, да откажат да разговарят на английски, докато ви обслужват. Първото, което е важно да научите, е че в турския език всяка една буква се чете точно по един и същи начин и не съществуват няколко вариации за това.

  • Hesap – това е начинът, по който да искате сметката от сервитьора;
  • Tane – това са пътите, в които поръчваме едно и също нещо. Преди самата дума е необходимо да се добави число, което да подсказва колко пъти желаете да ви бъде сервирано конкретно питие или ястие.

Разбира се, това е само част от речниковия запас, с който е добре да бъдете оборудвани, преди да отпътувате на почивка в Турция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *