Колко струва един развод по взаимно съгласие

By | April 6, 2020

Разводът не се мери в пари. Той обикновено се измерва в други стойности – като безсъние, нерви, липса на всякакво желание да се подхване каквато и да е друг дейност. Стига се до депресивни състояния, проблеми в общуването и дори тотална изолация.

Искаме или не искаме, разводът понякога влиза в дома ни незабележимо, чука на вратата и се настанява удобно докато хармонията в семейството ни бавно започва да изчезва. Шумният смях и радостта са заместени от мълчанието и тъгата по вече безвъзвратно изгубеното.

Това неизменно се отразява както на възрастните, така и на децата (ако има такива). Понякога, това не се вижда, но децата са онези, които отнасят най-големите травми от развода на двамата родители.

Точно тогава, единият от двамата намира сили и поисква развод от човека, с когото отдавна не е щастлив. Ако съумее да изкаже вижданията си адекватно и цивилизовано, то отсреща ще му се отвърне със същото уважение и разбиране.

Ако това се случи, то бракоразводното дело по взаимно желание вече е факт. Понякога, бившите половинки се развеждат с толкова голямо уважение едни към други, че дори продължават контакт и след процедурата по развод.

За такива извънредни случаи обикновено са „виновни“ добрите адвокати. Кадърни, опитни и отзивчиви адвокати бихте могли да намерите в SBKLaw.bg. Те знаят какво е да защитиш своите страна и искания.

Бракоразводен адвокат в София

С каква сума трябва да се запасим преди процедурата?

Истината е, че тук всичко опира до вас. Съветваме ви да не се стремите да минете възможно най-тънко около бракоразводните процедури.

Причината да ви казваме това е, че много хора се опитват да го направят с цел да спестят малко пари. Имайте предвид, че повечето бракоразводни адвокати работят на минималната адвокатска тарифа, установена на територията на България.

Обикновено, случаите на бракоразводни дела със съгласие и от двете страни са едни от бързите и щадящи дела. Освен ако казусът ви не се характеризира с някаква неземна сложност, то всеки общопрактикуващ адвокат би успял да свърши чисто административната част около развода.

Съветваме всеки от вас, който е в момент на развод да потърси професионална помощ на специализиран в сферата на разводите юрист от SBKLaw.bg. Професионализмът им ще ви гарантира едно спокойствие, че в този нелек момент до себе си имате истински специалист, чиято работа е да ви гарантира успешно и спокойно бъдеще.

Не пестете пари при избора на адвокат. Не проваляйте следващите две, пет или дори цели десет години от своя живот заради опита си да заделите някой лев настрана. Разведете се коректно и без излишни главоболия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *