Почивка в Гърция – 3 острова, които си заслужават

By | May 4, 2020

Островът, независимо в кой край на планетата се намира, се характеризира с няколко основни характеристики – независимост, екзотика и чисти плажове. Гръцките острови не правят изключение като тюркоазеният цвят на водата и красивите градчета, разположени по островните хълмчета, привличат туристи от цял свят.

Кои са тези острови

Оферти за семейства в гърция

Сайт за туристически оферти https://travo.bg/

Днес съставихме класация от топ трите най-красиви и привличащи чуждестранни погледи острова в Гърция. Надеждата ни е, че ще се замислите дали и вие да не си подарите една заслужена почивка на някой от тях.

За целта, съветът ни е да посетите сайта Travo.bg, където ще откриете наистина впечатляващо достъпни оферти за почивки в Гърция. Направете го за себе си и за любимите си хора!

Остров Лефкада

Специално този остров предлага изключително разнообразие от красиви места. Два от най-популярните гръцки плажове – Порто Кацики и Егремни се намират тук със своите кристално чисти вода и пясъци.

Често описван като Райска градина, островът е събрал в себе си тропическа нотка и все още онзи спомен от времената, в които е бил част от континента. Легендите гласят, че при управлението на Коринт, канал бива прокопан и така Лефкада се обособява като остров.

Посещавайки Travo.bg, вие увеличавате шанса си да намерите оферта за престой на този магически остров, която ви устройва напълно сред купа от луксозни курорти и туристически селища.

Остров Корфу

На територията на този остров ще усетите духа на миналото и мулти-културното наследство, останало от онези времена. Още от момента на първите ви крачки по тези земи, вие ще бъдете погълнати от мистичност, красота на пейзажа и ароматът на море.

Една от основните характеристики на острова е, че тук гръцката култура може да се види в най-чист вид, което го прави и едно от най-посещаваните места в Гърция. Тези територии никога не са попадали под османско робство и това е позволило историята, останала от древните гърци, да се запази непокътната и до днес.

Старият град на Корфу също е причина островът да бъде посетен. Крепостни стени, дворци и административни сгради ще имат главозамайващ ефект за вас докато неусетно се потапяте в културата на това наистина магическо място.

Остров Тасос

Често можете да срещнете прозвището на Тасос – „Зеленият остров“. Това никак не е случайно заради наистина огромната доза растителност, с която е дарено това райско кътче на планетата.

На подобни места, човек може искрено да благодари, че е жив и да почувства заразителната красотата на плаж и зеленина по вените си. Умереното строителство позволява да почувстваме що е то природа.

Не забравяйте, че това е и най-близкият до България гръцки остров, което може да ви даде възможност да завържете доста контакти с български посетители и хора, развиващи някаква дейност там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *