Какви могат да бъдат неприятните последици от некачествен офис стол

By | July 20, 2020

От край време изборът на мебели, с които да обзаведете офиса си, е изключително сложна и отговорна задача. Прави ни силно впечатление, че през последните няколко години един от най-често срещаните проблеми, свързани със здравето на човек, са свързани с изкривяването на гръбначния стълб.

В тази статия ще ви разкажем малко по-детайлно за това какви неприятности можете да си навлечете, ако не сте вложили достатъчно средства и разум в покупката на правилния офис стол, върху който да прекарвате значителна част от времето си.

Какви са проблемите от неправилно избран офис стол

Столове за офис за мъже

Онлайн магазин за ергономични столове https://antares-bg.net/ergonomichni-stolove/

Сигурно сте ставали свидетели на това как хора ви се оплакват, че се чувстват изключително изморени, след като са приключили работния си ден. Не става въпрос за психическа умора, която съпътства служителите, практикуващи сериозни и отговорни професии, а по-скоро с физическо неразположение. Обикновено това се дължи на мебелите, които използвате всеки ден.

Един от най-често срещаните проблеми е подуването в глезените. Това, в повечето случаи, е следствие от нефункционалността на стола, върху който седите. Ето защо нашият съвет е да се насочите към мебели, позволяващи да регулирате височината на седалката. Важно е краката да са стъпили здраво на земята. В противен случай е твърде вероятно да не успеете да се насладите на работния процес и през цялото време да мислите колко зле се чувствате. Потърсете такива творения, които ви предоставят възможността сами да регулирате височината, спрямо собствената си физика.

Друг съществен момент при избора на стол е облегалката. Ако разполагате с функционален и наистина качествен стол, но не се възползвате от всички тези екстри, то значи проблемът е във вас, а не в офис обзавеждането. Задължително обърнете внимание на позата си. необходимо е гърба да бъде залепен плътно към облегалката, така че да заеме правилната поза.

В случаите, в които не седите върху подходящата за вас мебел,  то сменете я с такава, чиято облегалка е ергономична. Ако ли пък нямате възможност да инвестирате в покупката на такъв стол, то бихте могли да прибавите допълнителна облегалка, която да подсигури гръбначния ви стълб и след време да нямате никакви оплаквания.

Друг важен фактор, на който да обърнем внимание, докато закупуваме стол, то това са подлакътниците. Тук е важно да вметнем, че ръцете също могат да ви създадат дискомфорт. Ако ли обаче столът ви разполага с подлакътници, то вероятността това да се случи, е значително по-малка. За предпочитане е да се огледате за модели, които имат подлакътници и подлежат на регулиране, спрямо вашите удобство и комфорт.

Отделно от това е материята. Тя не би могла до толкова да ни създаде здравословни проблеми, но пък за сметка на това от нея зависи колко добре ще се чувстваме ние на работното си място. Трябва да знаете, че мрежестите материи, които обикновено са дишащи и не задържат миризми, са лесни за почистване и със сигурност няма да ви бъде никак трудно да освежите своя стол.

Предлагаме ви още да посетите онлайн магазина antares-bg.net, където ще попаднете на учудващо богато разнообразие, сред което да избирате. Надяваме се да сме ви били полезни и много скоро да кажете “Сбогом” на всички онези неприятни усещания, в следствие на продължителното седене зад бюрото в офиса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *