Защо да купуваме дървени играчки, а не пластмасови

By | August 27, 2020

Всяко едно семейство се стреми към това да осигури възможно най-пълноценната и безопасна среда за развитие на малкото си съкровище. В стремежа си да сбъдваме всяко едно от желанията на нашата рожба, то много често допускаме грешки при избора на играчки, които превръщаме в част от детския арсенал.

Истината е, че след време си даваме сметка, че сме направили поредица от неоправдани покупки и сме отрупали малчуганите от какви ли не пластмасови творения, които не само, че не са били използвани по предназначение, но и няма как да бъдат захвърлени, тъй като вероятността да допринесат за замърсяването на околната среда е много голяма.

За да бъдем наистина полезни за родителите, преди да инвестират парите си в изненада за малкото съкровище, то ние ще отговорим на един от най-често задаваните въпроси, свързан с това защо да купуваме дървени играчки, а не пластмасови. Отговорът на този въпрос е ясен за майките и бащите, но понякога очевидните неща остават някак скрити или ние умишлено се опитваме да ги избягваме.

Каква е причината родителите да избират играчки от дърво за малчуганите

Играчки от дърво за деца

Онлайн магазин за детски играчки https://kikiriki.bg/

Все повече майки и бащи инвестират в покупка на дървени играчки. Замисляли ли сте се някога с какво всъщност са се забавлявали нашите баби и дядовци? Нима на пазара са се предлагали всевъзможни бънджита, тротинетки и какви ли не още изобретения? Разбира се, че не.

В миналото нещата са изглеждали по един много по-семпъл и простичък начин, но това съвсем не означава, че децата не са поучавали добър старт в живота или пък не са развивали своето въображение и редица важни умения, като това да координират ръцете и очите, да умеят да разпознават цветове, текстури и форми.

Ако днес родителите могат да закупят всичко онова, което мечтаят за своето дете, то преди няколко десетилетия избор не е съществувал и майките и бащите е трябвало да бъдат много по-оригинални и творчески настроени. От тях се е изисквало да дадат воля на въображението си и да измайсторяват красиви и забавни фигури, в компанията на които малчуганите да прекарват времето си.

Дървеният материал е най-безопасен, тъй като не допринася за замърсяването на природата. Дори след време да пожелаете да захвърлите играчката, защото е престанало да се използва, то у вас няма да тегне безпокойство, че вървите срещу себе си и собствените си разбирания за опазване на заобикалящия ни свят.

При пластмасовите изобретения нещата изглеждат по един коренно различен начин. Там основно биват използвани суровини, които колкото и висококачествени да бъдат, то при едно малко нараняване на играчката, детето може сериозно да пострада. Отделно от това биват използвани какви ли не оцветители и разни други материали, вредящи на детското здраве.

Ако точно в този момент си задавате въпроса, свързан с това от къде да закупите качествена дървена играчка за малкото си съкровище, то ние ви предлагаме да посетите онлайн магазина kikiriki.bg, където ще попаднете на изключително богато разнообразие от всевъзможни творения, предназначени за нашите любими деца. Надяваме се, че сме успели да задоволим любопитството ви и вече знаете кой е вашият правилен избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *