Защо да не отлагаме смяната на щрангове

By | September 12, 2019


За смяната на щрангове се каза и изписа много, но основателно. Старите метални тръби отдавна трябваше да бъдат забравени и в кооперациите да има нормални условия за ползване на всяка една от системите за топла и студена вода, канализация.

Монтираните преди много години метални щрангове са корозирали и ръждата е нанесла непоправими щети по тях. Влошено е качеството на водата, а канализацията непрекъснато създава проблеми. Единственият начин да се реши проблема е смяна на хоризонтални и вертикални тръби, отговарящи за движението на водата и отпаните води по цялото трасе – абонатна – последен етаж. За реализиране на този ремонт е нужно решение на общото събрание на собствениците, защото щранговете са обща собственост и услугата се плаща от всички.

Намирането на фирма, която ше направи смяна на щранговете, е лесно. Винаги търсачката в интернет работи във ваша полза. Тя ще ви открие много предложения, а вие ще направите правилния според вас избор. Цялостната смяна на тръбите ще ви струва по-евтино в сравнение с индивидуалната, защото фирмите правят отстъпки. Не трябва да се забравя колко материални щети може да нанесе едно наводнение, предизвикано от спукване на корозирала тръба. Това не е изключено, защото шуплите по щранговете са видими, а това налага безотказна смяна на щрангове.

Не отлагайте тази смяна, защото с времето проблемът се задълбочава, а това не е във ваша полза. Похарчените средства за ремонт след авария не са единствения проблем, защото вие ще си влошите и отношенията със съседите, което е нежелателно.

Ползването на фирма за смяна на щрангове ще позволи работата да приключи в рамките на работния ден. Всичко ще бъде почистено, а отпадъците извозени. Така всички собственици само за ден ще бъдат лешени от вода, шумът също ще отмине, както и замърсяването и праха. При индивидуална смяна на щрангове дълго време ще се ранася шум и прах из кооперацията и резултатът няма да бъде този, който се желае от всички.

Направената смяна на щрангове ще ви осигури спокойствие, защото поставените нови полипропиленови тръби не корозират, имат гладка повърхност и дълъг срок на ползване. За това не отлагайте този ремонт – погрежете се за собствения уют.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *