Кои неща трябва да съобразим при избора на детско килимче за игра?

By | April 26, 2021

Килимът в детската стая не е просто допълнение или акцент, а необходимост. Когато детето прави първите си стъпки, те трябва да бъдат по топла повърхност. Също така, детското килимче за игра ще омекоти паданията и ще направи безопасна среда за игра. Ако пък детето вече е ученик, то ще го предразположи за началото на учебния ден. В тази статия ще посочим нещата, които трябва да съобразите при избора на такова килимче.

Цвят

Съветваме ви да не избирате детско килимче за игра в прекалено светъл цвят, тъй като те са по-трудни за почистване. Черният или по-тъмните цветове също не са подходящи, защото правят обстановката мрачна. Най-добре е да се развихрите в цветовата гама и килимчето да бъде цветен акцент в стаята на детето.

 

Текстура

Важно е от какво е направен килима, както и височината на нишките. Гладките килими са по-лесни за почистване и са по-здрави във времето. Подходящи са за детските стаи и ще издържат на интензивно натоварване. Също така, килимите с по-дълга нишка осигуряват уют и топлина, както и мекота при докосване.

Размер

 

Да, големите килими предпазват и обхващат всеки един ъгъл, но пък отнемат много време да се почистят. Може да направите пътека или пък да поставите килимче със средни размери пред леглото или мястото за игра.

Материал

Хубаво е той да бъде естествен като вълна или памук. По този начин предпазвате детето от алергии, а и изглеждат по-красиви самите детски килимчета. Освен това не задържат петна и не избледняват толкова лесно, колкото тези от синтетични материали.

Като заключение бихме казали, че е добре да съобразите дизайна с възрастта на детето. При юношите са подходящи пастелните цветове, докато при децата можете да се развихрите и да комбинирате няколко цвята. Ако се колебаете какво да изберете, то можете да се свържете с нас и ще ви помогнем в избора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *