6 съвета преди да си купите хладилник

By | November 29, 2019

Изборът на хладилник не е шега работа, така че има за какво да се погрижите преди да платите „на касата”. Ето 6 съвета на вашето внимание, които се надяваме да ви бъдат от полза при закупуването на нов хладилник за дома.

Първо изберете какъв хладилник искате да имате. Много по-разпространени са свободностоящите хладилници. Има обаче и опция с хладилник за вграждане, който ще стане невидима и неделима част от кухненското оборудване.

Изберете конфигурацията на хладилника. Ако вече сте се спрели на свободностоящ хладилник, трябва да решите в каква конфигурация ще бъде той. Тоест накъде ще се отваря вратата; две врати ли ще има; как ще са резпределени вътрешните отделения; ще има ли фризер или камера и т.н. Направете избора на базата, на това което имате като възможност откъм пространство, бюджет, необходимости.

Какви екстри в дизайна на хладилника ще улеснят домашния бит? Отговорете си на този въпрос когато купувате хладилник, дори по-евтините модели имат какво да ви предложат в тази посока, така че проучвайте добре реалните възможности на пазара.

Вземете предвид всички измерения! Не трябва да се осланяте само на размерите на хладилника. Той трябва да е преценено отстоянието от стената, трябва лесно да поставяте в него продукти и да вадите такива, трябва вратата да се отваря свободно, а около него не трябва да има натоварващи уреди откъм топлина.

Не забравяйте енергийната ефективност. Повечето съвременни модели са по-енергийно ефективно от това, което беше на пазара преди 10 години. Все пак проверявайте предварително тази част, за да не останете изненадани. Може енергийната ефективност да ви струва по-скъпо като начална цена, но през годините това ще се изплати, стига да ползвате хладилника правилно.  

Ползвайте хладилника според предписанията! Не случайно завършихме така предишния абзац и последния съвет в този текст. Ако се запознаете с правилния начин на експлоатация на хладилника, който ще изберете, то тогава ще го ползвате много по-ефективно и безпроблемно, дълги години напред. Много от правилните наставления ще намерите именно в наръчника за управление на хладилника, който сте избрали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *